Létrehozva: 2015.11.08.

Közeleg a karácsony! Így készíts 6 perc alatt szaloncukrot a mikróban!

Gazdagon krémes, édesen lágy! A legjobb karamell, amit valaha ettél! Díszítsd saját készítésû szaloncukorral a karácsonyfádat!

Érdemes saját szaloncukrot készítened a sokszor ellenőrizhetetlen összetevőjű és kétes minőségű karácsonyi cukorkák helyett.  Így nem csak garantáltan ismered az alapanyagokat, de jóval olcsóbban is megúszod a karácsonyi kiadásoknak ezt a részét.

Kedvedre formázhatod, a csomagolásával teljesen egyedivé teheted szaloncukorkáidat és még a karácsonyi díszek színeihez is öltöztetheted!

Nézd meg a videón, milyen  gyorsan és egyszerűen elkészül ez a karamellás változat. Nincs koszos, odaégett edény, nincs égési sérülés!

 

Házi karamellás szaloncukor

Hozzávalók:

  • 1/4 csésze olvasztott vaj
  • 1/2 csésze cukor
  • 1/2 csésze barna cukor
  • 1/2 csésze kukorica szirup / helyettesítheted mézzel vagy juharsziruppal
  • 1/2 csésze sűrített tej
  • csipet só
  • 1 kanál vaníliakivonat
  •  

    Így készítsd:

  • Keverd össze a hozzávalókat, majd helyezd a mikróba.
  • Kapcsold a mikrót 6 percre, majd 2 percenként állítsd meg és jól  keverd össze a masszát.
  • Ha kész, öntsd a fortyogó keveréket egy jégkockatartóba, vagy kivajazott sütőpapírral bélelt tepsibe.
  • Tedd a hűtőbe míg megdermed, majd szeletelheted, csomagolhatod!
  • A massza nagyon forró, legyél óvatos!

    Ha van jobb, mint a házi karamell cukor, akkor az a házi karamell - csokiba mártva!

    Az elkészített karamelldarabokat tedd olvasztott csokifürdőbe, a tetejét színes cukorkákkal, mandulaforgáccsal dekorálhatod még!

    Fontos:

  • Használj hőálló tálat!
  • Készíts mindent elő, mert gyorsan kell dolgoznod!
  • Csomagolásnál célszerű először zsírpapírba tekerned, így a szaloncukor külső, díszes papírja nem fog átzsírosodni!
  • Karamellel tortákat is díszíthetsz!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek