tóth gabi
Íme, a bizonyíték: a fogyókúrás sütemény és lehet szép, kívánatos és nagyon finom! Nem kell visszafogni magad, nyugodtan egyél többet belõle, mert ez az isteni süti nem hizlal! Varázsold el vele a családod!
Valami csodálatos ez a sütemény! Az ember meglátja és azonnal szeretne beleharapni! Szerencsére ennek akkor sincs akadálya, ha éppen diétázol, vagy nagyon vigyázol az alakodra! Ebbe a vaníliakrémmel töltött áfonyás csodába ugyanis szemernyi cukor sem került! Kímélő összetevői vigyáznak az alakodra!
Tészta:
100 g Update Norbi liszt
125 g lágy vaj
100 g tej
3 db tojás
-50 g Update1 Zero Calories édesítő
1/2 vaníliarúd kikapart magja
100 g fekete áfonya
5 g sütőpor
Töltelék:
50g Update1 vaníliás pudingpor
200 g tej
10 g vaj
Díszítés:
- néhány szem friss áfonya
- pirított mandulaforgács
Így készítsd:
A lágy vajat habosítsd fel az édesítővel és a vanília kikapart magjával.
A tojássárgájákat folyamatos keverés mellett add egyesével a vajas alaphoz. Majd 2-3 részletben forgasd bele a sütőporral elkevert lisztkeveréket is.
A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd kis részletekben, óvatosan keverd ezt is a tésztába.
A mini kuglóf formákat vajazd ki, majd töltsd meg a tésztával. Mindegyikbe nyomkodj néhány szem áfonyát és már mehetnek is a sütemények a 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 20-25 perc alatt készre sülnek.
Amikor kész minikuglófokat szedd sütőrácsra, és hagyd kihűlni.
A kevés tejjel elkevert pudingport főzd össze a tejjel, még melegen keverd el benne a vajat.
A kuglófok belsejét töltsd meg a már csak langyos vaníliás krémmel, tetejüket áfonyával és mandulával díszítsd.
Tippek: