Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2015.11.28.

A legfinomabb pogácsa, amit valaha ettél

Sonkás és sajtos, olyan finom, hogy nem lehet abbahagyni! Nincs is jobb hétvégén a nagy baráti beszélgetések mellé! Ráadásul ez a pogi vigyáz az alakodra, hiszen alig van benne szénhidrát!

Sajtos-sonkás kímélő pogácsa

Knap Daniella receptje

A finom pogácsával egy baj szokott lenni: nem lehet abbahagyni, eteti magát. Ezt a sajtos-sonkás pogit lelkiismeret furdalás nélkül majszolhatod! Sokkal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a megszokott változatok. Tésztája könnyű, teteje ropogós, íze isteni a sonkától! A legjobb snack focimeccs mellé.

Tészta:

120 g teljes kiőrlésű búzaliszt

180 g Update1 Master Mix
200 g vaj
100 g tejföl
100 g langyos tej
1db tojás
60 g reszelt sajt (trappista és ementáli, vegyesen)
10 g só
5 g instant élesztő
1-2csepp Update1 Lovely Sweet
füstölt sonka, felkockázva

Díszítés:
tojássárgája, a lekenéshez reszelt sajt

Így készítsd:
1. A tésztához keverd össze a liszteket és az instant élesztőt, üsd rá a tojást és sorra a többi hozzávalót. Gyúrd össze, közepesen lágy tésztát kapsz. Letakarva hagyd 1 órát kelni.


2. A megkelt tésztát nyújtsd ki, hajtsd négyrét, majd ismét hagyd 15-20 percig pihenni. Ekkor ismételd meg a hajtogatást, és nyújtsd ujjnyi vastagságúra a tésztát, majd pogácsaszaggatóval szaggasd ki a pogikat.


3. A nyers pogácsákat sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsibe, és még 20 percig hagyd így pihenni.


4. Miután megkeltek, tetejüket kend át tojássárgájával és szórd meg reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süsd készre.

Tippek :

  • Hajtogatás helyett a pihentetés idejére föl is csavarhatod a tésztát.
  • Az 1-2 csepp édesítő izgalmas ízt ad a tésztának, egyáltalán nem lesz tőle édes, de akár el is hagyhatod.
  • A sonkát nagyon apróra vágd, mert különben nehéz lesz tőle nyújtani és kiszúrni is a tésztát.
  • Ha a reszelt sajtba kevés Master Mixet keversz, akkor biztosan ropogós lesz a pogi teteje
  • Ne hagyd, hogy a tojássárgája lefolyjon a tészta oldalán, mert azokon a helyeken ferdére sül a pogi.
  • Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek