tóth gabi
Sonkás és sajtos, olyan finom, hogy nem lehet abbahagyni! Nincs is jobb hétvégén a nagy baráti beszélgetések mellé! Ráadásul ez a pogi vigyáz az alakodra, hiszen alig van benne szénhidrát!
Knap Daniella receptje
A finom pogácsával egy baj szokott lenni: nem lehet abbahagyni, eteti magát. Ezt a sajtos-sonkás pogit lelkiismeret furdalás nélkül majszolhatod! Sokkal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a megszokott változatok. Tésztája könnyű, teteje ropogós, íze isteni a sonkától! A legjobb snack focimeccs mellé.
Tészta:
120 g teljes kiőrlésű búzaliszt
180 g Update1 Master Mix
200 g vaj
100 g tejföl
100 g langyos tej
1db tojás
60 g reszelt sajt (trappista és ementáli, vegyesen)
10 g só
5 g instant élesztő
1-2csepp Update1 Lovely Sweet
füstölt sonka, felkockázva
Díszítés:
tojássárgája, a lekenéshez reszelt sajt
Így készítsd:
1. A tésztához keverd össze a liszteket és az instant élesztőt, üsd rá a tojást és sorra a többi hozzávalót. Gyúrd össze, közepesen lágy tésztát kapsz. Letakarva hagyd 1 órát kelni.
2. A megkelt tésztát nyújtsd ki, hajtsd négyrét, majd ismét hagyd 15-20 percig pihenni. Ekkor ismételd meg a hajtogatást, és nyújtsd ujjnyi vastagságúra a tésztát, majd pogácsaszaggatóval szaggasd ki a pogikat.
3. A nyers pogácsákat sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsibe, és még 20 percig hagyd így pihenni.
4. Miután megkeltek, tetejüket kend át tojássárgájával és szórd meg reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süsd készre.
Tippek :