Létrehozva: 2015.10.18.

Sütöttél már szőlővel? Mutatunk egy tortát!

A szõlõ az egyik legfinomabb õszi gyümölcs, de leginkább frissen csipegetve szeretjük. Pedig sütni, fõzni is lehet szõlõvel, próbáld ki ezt az isteni süteményt!

Szerző Ripost

Hozzávalók:

30 dkg búzaliszt

10 dkg vaj

2 tojás sárgája

2-3 evőkanál tejföl

3+1 ek. kristálycukor

½ tk. sütőpor

1+1 cs. vaníliás cukor

1 citrom

1/2 tk. fahéj

2 ek. zsemlemorzsa

1 kg alma

2 dl vörösbor

1 fürt otelló szőlő

Így készül:

  • Hámozd meg az almát, csumázd ki, vágd vékony cikkekre. Adj az hozzá 1 ek. cukrot és a fahéj felét, így párold meg a vörösborban – 5-6 perc. Hagyd kihűlni, csöpögtesd le.
  • A felsorolt hozzávalókból gyúrj tésztát, hagyd egy kicsit állni.
  • A tésztát nyújtsd a sütőedénynél nagyobbra - vedd figyelembe magasságot és a ráhajtást – majd illeszd a kivajazott formába.
  • Szórd meg zsemlemorzsával, borítsd rá az almát. A töltelék tetejére hintsd rá a másik csomag vaníliás cukrot, a maradék fahéjat illetve a reszelt citromhéjat.
  • A széleken hajtsd rá a tésztát, a leeső részekből formázz középre szőlőfürtöt. Kend meg a tészta tetejét, mehet a sütőbe. Jó 20 perc után tedd a szőlőszemeket is a tortára és még 10 percig hagyd sülni. 
  •  

    Tipp:

    Ha felülről erősen pirít a sütő, akkor érdemes az első 15 percben fólia alatt sütni a tortát.

     

     

     

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek