tóth gabi
Mélyrõl jövõ és szûnni nem akaró vágyat érzel a csokoládés finomságok iránt? Jó hírünk van, a legújabb trend szerint liszt és hagyományos cukor nélkül készülnek a csokis sütik. Így többé nem kell félned, hogy felrúgod a diétád!
Lágy csokitorta
Hozzávalók:
Így készítsd:
Kapcsold be a sütőt 170 fokra. Kend ki olajjal a sütőformád alját, az oldalát belül sütőpapírral béleld ki.
A forró vizet, a kakaóport és a vaníliakivonatot turmixold össze, a végén sűrűn folyó masszát kapsz.
Egy másik tálban forgasd össze a mandulalisztet, a szódabikarbónát és a sót.
Megint egy másik tálban dolgozd össze a nyírfacukrot, a tojást és az olajat, legjobb, ha ehhez habverőt használsz. Amikor egyneművé vált a keverék, add hozzá a kakaós masszát, majd forgasd bele a mandulalisztes keverékedet is.
Ezt a sötét, sűrűn folyó masszát öntsd bele az előkészített tortaformába, majd kb. 45 perc alatt süsd készre. Nem árt tűpróbával ellenőrizni!
A kész tortát emeld ki a sütőből, de a formából ne vedd ki rögtön. Hagyd benne kihűlni! Csak utána szeleteld. Tálalás előtt szórd meg keserű kakaóporral.
Hozzávalók
Csokikrém a tetejére:
Így készítsd:
Így készítsd a csokimázat:
A csokit alacsony lángon kevés tejben olvaszt fel. Egy csipet sót tegyél bele. Állandó kevergetés mellet hűtsd ki.