Létrehozva: 2015.10.04.

SE LISZT, SE CUKOR! Elképesztő csokitorták, csábulj el!

Mélyrõl jövõ és szûnni nem akaró vágyat érzel a csokoládés finomságok iránt? Jó hírünk van, a legújabb trend szerint liszt és hagyományos cukor nélkül készülnek a csokis sütik. Így többé nem kell félned, hogy felrúgod a diétád!

 

Lágy csokitorta

Hozzávalók:

 

  • 150 g mandulaliszt
  • 150 ml jó minőségű étolaj (NEM olíva!)
  • 50 g jó minőségű keserű kakaópor
  • 50 g nyírfacukor
  • 3 tojás
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 125 ml forró víz
  • 2 tk. vanília kivonat
  • 1 csipet só
  •  

    Így készítsd:

    Kapcsold be a sütőt 170 fokra. Kend ki olajjal a sütőformád alját, az oldalát belül sütőpapírral béleld ki.

    A forró vizet, a kakaóport és a vaníliakivonatot turmixold össze, a végén sűrűn folyó masszát kapsz.

    Egy másik tálban forgasd össze a mandulalisztet, a szódabikarbónát és a sót.

    Megint egy másik tálban dolgozd össze a nyírfacukrot, a tojást és az olajat, legjobb, ha ehhez habverőt használsz. Amikor egyneművé vált a keverék, add hozzá a kakaós masszát, majd forgasd bele a mandulalisztes keverékedet is.

    Ezt a sötét, sűrűn folyó masszát öntsd bele az előkészített tortaformába, majd kb. 45 perc alatt süsd készre. Nem árt tűpróbával ellenőrizni!

    A kész tortát emeld ki a sütőből, de a formából ne vedd ki rögtön. Hagyd benne kihűlni! Csak utána szeleteld. Tálalás előtt szórd meg keserű kakaóporral.

     

     

    Csokimázas minimuffin

    Hozzávalók

  • 1 tábla csoki
  • 6 ek. vaj
  • 3 ek nyílgyökérliszt (kukoricaliszt is jó)
  • 4 tojás
  • csipetnyi só
  • málnaszemek (fagyasztott)
  • Csokikrém a  tetejére:

  • ½ tábla keserű csoki
  • ¼ pohár tej
  • csipet só
  • Így készítsd:

  • Kapcsold be a sütőt 170 fokra, készítsd elő a mini muffin sütőformád.
  • A süti tésztájához vízgőz fölött olvaszd össze a csokit és a vajat, majd kevergetés mellet hagyd kihűlni.
  • Egy másik edénybe üsd bele a tojásokat és elektromos habverővel habosítsd fel, kb 3-4 perc kell hozzá.
  • Az olvadt csokiba forgasd bele a sót és a nyílgyökér lisztet, majd óvatosan keverd hozzá a felvert tojás 1/3-át is. A aradég tojást két részletben szintén keverd a csokis masszához.    
  • A muffin papírokat töltsd meg félig a masszával, és 7-10 perc alatt süsd készre a sütiket.
  • Ha kihűlt, kenj rá a csokimázból, tetejére ültess egy szem málnát.
  •  

    Így készítsd a csokimázat:

    A csokit alacsony lángon kevés tejben olvaszt fel. Egy csipet sót tegyél bele. Állandó kevergetés mellet hűtsd ki.

     

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek