RETRO RÁDIÓ

Olcsó, gyors és fantasztikusan finom virslivacsorák

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 10. 15. 17:21

Felejtsd el a mustáros-ketchupos virsli variációt! Ennél sokkal finomabb dolgokat is készíthetsz egy pár virslibõl.

A virsli igazi jolly joker a hűtőben. Bármikor nagy segítség, ha nincs időd, vagy kedved sok időt eltölteni a konyhában. Remek reggelire, de tartalmas, finom fogásokat készíthetsz  vacsorára is pillanatok alatt.

Corn-Dog virsli kukorica bundában

Hozzávalók:

  • 5 pár virsli
  • 20 dkg kukorica dara
  • 10 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • só, cukor, pirospaprika
  • Így készítsd:

  • Keverd össze a hozzávalókat, hogy palacsinta sűrűségű legyen a tészta.
  • Ízlés szerint tegyél hozzá sót, esetleg pirospaprikát.
  • Tűzd fel a virslit hurkapálcikára és forgasd meg a lisztben.
  • Töltsd a tésztát magas pohárba, így könnyen belemárthatod a virsliket.
  • Forró olajban süsd meg.
  • Mustárral, ketchuppal, majonézzel tálald. Zöld salátával, vagy sült krumplival szuper finom és laktató vacsora!

    Fűszeres virslis tészta

    Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olaj
  • 2 pár virsli
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 csomag tészta
  • 1!2 liter húsleves / vagy 2 leveskocka 1/2 liter vízben feloldva
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 hámozott paradicsom konzerv
  • só, bors
  • reszelt sajt
  •  

    Így készítsd:

  • Nagyobb serpenyőben, olajon pirítsd meg a karikára vágott virslit, majd add hozzá az apróra vágott hagymát süsd össze pár percig, végül mehet hozzá a fokhagyma.
  • Borítsd a virslire a tésztát, öntsd hozzá a húslevest, tejszínt, apróra vágott paradicsomot, fűszerezd ízlés szerint.
  • Lassú lángon fedő alatt főzd kb 20 percig, míg a tészta megpuhul. Időnként kevergesd meg!
  • Amikor elkészült, reszelt sajttal szórd meg, tetézheted az ízeket apróra vágott újhagymával.
  • Tésztában sült virsli

    Vacsorára, de vendégváró falatkáknak is kitűnő 

    Hozzávalók:

  • 5 pár virsli
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 tojás a kenéshez
  • mustár/ketchup/majonéz
  • Így készítsd:

  • Kicsit nyújtsd meg nyújtófával a mirelit tésztát.
  • Vágd csíkokra, tekerd körbe a virslit.
  • Tedd sütőpapírra, kend meg tojással a tetejét. Szórhatsz rá sajtot, szezámmagot is.
  • Süsd 200 fokon míg megpirul.
  • A tésztájára is kenhetsz, ketchupot, mustárt, vagy majonézt. Az így megsütött falatkák teljesen készen állnak a fogyasztásra.

    Sült virsli variációk

    Az egyszerű sült virsliből is készíthetsz  különlegességet.

    Baconos sült virsli

  • Tekerd baconbe és süsd meg egy serpenyőben.
  • Sajtos, szalonnás sült virsli

  • A hosszába félbe vágott virslibe tegyél pirított bacont és sajtot, sütőben süsd, míg a sajt megolvad.
  • Szezámmagos sült virsli

  • Vagdosd  a virslit körbe, szórd meg szezámmaggal, kis olajon serpenyőbe süsd meg. Zöld, vagy majonézes salátával szervírozd.
  • Hagymás sült virsli

  • Karamellizáld meg a hagymát, halmozd a virsli tetejére, majd süsd össze sütőben.
  • Sajtos szalonnás gombás virsli

  • Olajozott jénai tálba tedd egymás mellé a virsliket. Szórd rá a hagyma, gomba darabokat és sütőben kb. 20 percet süsd. Szórd rá a végén a reszelt sajtot és told vissza a sütőbe, hogy rá olvadjon.
  • Az egyszerű hot dogot pár hozzávalóval igazán ütőssé teheted!

    Variálhatod az ízlésed és a hűtőd tartalma szerint.

    Remekül illik hozzá:

  • sülhagyma darabok
  • savanyú uborka szeletek
  • sült bacon darabok
  • sajt
  • chilis bab
  • majonézes saláta
  • savanyú káposzta
  • friss zöldség: sárgarépa, uborka csíkok
  •  

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.