RETRO RÁDIÓ

Harmonikaalma: a legfinomabb és legegyszerűbb őszi édesség!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 10. 01. 12:30

A harmonikaburgonya után itt a harmonikaalma. Könnyû elkészíteni, és az egész család megnyalja majd a tíz ujját, ha ez kerül desszertként az asztalra.

Hozzávalók:

2 nagyobb, félbevágott alma

8 evőkanál olvasztott vaj

50 g barna cukor

1 evőkanál őrölt fahéj

4 gombóc vaníliafagyi

Így készítsd el:

Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra. A fél almákat a vágott oldalukkal lefele tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire, és vagdosd be, úgy, hogy a gyümölcs alja együtt maradjon. Kend meg olvasztott vajjal, úgy, hogy a szeletek közé is jusson a vajból. Szórd meg barna cukorral és fahéjjal. Süsd körülbelül 30 percig, amíg az alma megpuhul, a cukor pedig karamellizálódik rajta. Egy gombóc vaníliafagyival tálald.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.