RETRO RÁDIÓ

Ennek az isteni, almás palacsintatortának te is rabja leszel!

FÁB
Szerző
FÁB
Létrehozva2015. 10. 17. 14:00

Egyszerû, gyors és mennyei! Az egész család imádni fogja.

Ki ne imádná a palacsintát? Legyen szó lakvárosról, kakaósról vagy éppen túrósról, mindenkinek meg van a maga kedvence. De miért ne lehetne palacsintából isteni süteményt készíteni? Jó hír, hogy lehet, ezt te is imádni fogod!

Hozzávalók az alaptortához:

  • 2 evőkanál olvasztott vaj plusz annyi, amennyivel a formát kikened
  • 3 tojás
  • 1,2 deci tej
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 80 gramm liszt
  • ½ teáskanál só
  • 1 citrom
  • porcukor
  • Elkészítés

    1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra, vajazd ki a formát, melyet használni szeretnél.

    2. Habverővel alaposan keverd el a tojást, add hozzá a tejet és a vaníliát. Egy külön tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd lassan add hozzá a folyékony keveréket addig, amíg egészen sima és csomómentes tésztát nem kapsz. Végül add hozzá az olvasztott vajat elkeverve.

    3. A tésztát öntsd a formába, majd süsd kb 15 percig, amíg a széle szépen megpirul. Miután kivetted a sütőből, nyomd a tésztára fél citrom levét, hintsd meg a tetejét porcukorral.

    Almás verzió

    Ez a sütőben sült, citromos-porcukros palacsinta már önmagában is isteni csemege, de tovább fokozhatod az ízeket almával is. Ekkor nincs más teendőd, mint 2 almát szeletekre vágni, 1 evőkanál vajjal, 2 teáskanál cukorral és ½ teáskanál fahéjjal megpárolni a szeleteket, majd a készre sült tészta tetejére halmozni.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.