
Ennek az isteni, almás palacsintatortának te is rabja leszel!
Egyszerû, gyors és mennyei! Az egész család imádni fogja.
Ki ne imádná a palacsintát? Legyen szó lakvárosról, kakaósról vagy éppen túrósról, mindenkinek meg van a maga kedvence. De miért ne lehetne palacsintából isteni süteményt készíteni? Jó hír, hogy lehet, ezt te is imádni fogod!
![]()
Hozzávalók az alaptortához:
Elkészítés
1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra, vajazd ki a formát, melyet használni szeretnél.
2. Habverővel alaposan keverd el a tojást, add hozzá a tejet és a vaníliát. Egy külön tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd lassan add hozzá a folyékony keveréket addig, amíg egészen sima és csomómentes tésztát nem kapsz. Végül add hozzá az olvasztott vajat elkeverve.
3. A tésztát öntsd a formába, majd süsd kb 15 percig, amíg a széle szépen megpirul. Miután kivetted a sütőből, nyomd a tésztára fél citrom levét, hintsd meg a tetejét porcukorral.
![]()
Almás verzió
Ez a sütőben sült, citromos-porcukros palacsinta már önmagában is isteni csemege, de tovább fokozhatod az ízeket almával is. Ekkor nincs más teendőd, mint 2 almát szeletekre vágni, 1 evőkanál vajjal, 2 teáskanál cukorral és ½ teáskanál fahéjjal megpárolni a szeleteket, majd a készre sült tészta tetejére halmozni.






