kulcsár edina
Sajnos a lágyan krémes, édes-habos olasz desszertnek nagyon nehéz ellenállni! És mostantól nem is kell, hiszen cukor nélküli piskótával, cukor nélküli krémmel akkor is eheted, ha diétázol!
A Tiramisu az egyik legfinomabb desszert, ami létezik a világon! És most már nem tilos! Mutatjuk a világon létező legkönnyebb változatot!
Hozzávalók:
2 doboz (50 dkg) mascarpone
1 ek Update1 Zero Calories édesítőszer
2 cs. Update1piskóta vagy házi, cukor nélkül készített babapiskóta
3 tojás
2 dl kávé
1 ek kakaópor
1 rúd vanília belseje
1 ek. rumaroma
Így készítsd:
Keverd ki a mascarponét, a tojások sárgáját, az édesítőt, a vaníliát illetve a rumaromát. A fehérjéből verj kemény habot, ezt óvatosan forgasd a mascarponés masszába. A kévét és a maradék rumaromát öntsd össze, a babapiskótákat egyesével, egy pillanatra mártsd bele, és szorosan egymás mellé rakd egy nagyobb tál aljára. Kanalazz rá a krémből, simítsd el, és már jöhet is a következő réteg! Így folytasd, amíg az alapanyagok tartanak. Végül a torta tetejét szórd meg keserű kakaóporral és 2-3 órára tedd hűtőbe. Isteni!