tóth gabi
Imádod a muffint, de unod a megszokott elkészítést? Megmutatjuk, hogyan sütheted meg narancshéjban, hogy mennyei íze legyen. A vendégek pedig csak ámulni fognak a szervírozáson.
A narancshéj tökéletes muffin és brownie sütő. Töltsd meg a bekevert tésztával és tedd a sütőbe. Csodásan fog mutatni, a narancs aromájától pedig mennyei íze lesz.
Ízlés szerint készíthetsz bármilyen muffint. Mindegyik finom lesz narancshéjban sütve.
15 dkg cukor
15 dkg dió (darált vagy dejó)
15 dkg finomliszt
3 dkg rétesliszt
15 dkg margarin (olvasztott)
3 db tojás
2 tk sütőpor
2 tk fahéj
A tojásfehérjéket a fele cukorral verd kemény habbá. A tojássárgákat a cukor másik felével fehéredésig verd, majd add hozzá az olvasztott vajat. A sárgás, margarinos keverékhez először keverd hozzá a diót és a fahéjat. Majd tedd a sütőport a lisztbe, és ezt felváltva a tojáshabbal forgasd hozzá az előbb kapott masszához. A kivájt narancshéjba töltsd bele a tésztát, 2-3 evőkanállal, mert úgyis megduzzad majd. Körülbelül 25 percig süsd.
20 dkg csokoládé
4 tojás
35 dkg cukor
1,75 dl olaj
17,5 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
fél teáskanál só
fél rúd vanília
10 dkg mogyoró
Az étcsokoládét törd kis darabokra. A mogyoróból 7 dkg-ot őrölj finomra, a maradék 3 dkg-ot pedig vágd durvára. A csokoládét az olajjal vízgőz felett olvaszd fel. A tojást a cukorral verd habosra. Miután már szép habos, óvatosan keverd hozzá az olvasztott csokoládét és a végén a lisztet, a sütőport, a sót, az őrölt mogyorót és a vaníliarúd kikapart belsejét. Keverd össze az egészet. Töltsd a tésztát a narancsba és körülbelül 150-170 fokon 30 percig süsd. Tálaláskor szórd meg mogyoróval a tetejét.