Magyar Péter számára egy nő "zsákmányállat"

POLITIK
Létrehozva: 2015.09.09.

Itt az új diétás őrület: COBBLER - mindenkinek, aki imádja az édeset!

Mondhatjuk még pamacsos pitének is, de nem is a neve a lényeg. Hanem az, hogy elkészíteni egyszerû és csúcs, milyen finom! Nem tettünk bele cukrot egyáltalán, így ezt a sütit diétádba is illesztheted, biztos nem fogsz tõle meghízni!


A furcsa nevű könnyű pite Amerikából keveredett hozzánk, ám a sütit igazán könnyűvé a magyar recept tette. Isteni az illata és nincsenek rá szavak, olyan finom!

(Knap Daniella receptje)


Tészta:

  • 150 g Update1 Norbi liszt
  • 75 g vaj
  • 200 g habtejszín
  • 1 tojás
  • 15 g Update1 Zero
  • 1csipet só
  • 6 g sütőpor
  •  
    Gyümölcsalap:

  • 0,5 kg felkockázott gyümölcs őszibarack/szilva/körte stb.
  • 15 g tápióka keményítő
  • 1cs (20g) Update1 Vanilla Sweet
  • 1cs (20g) Update1 Cinnamon Sweet
  • 15 g Update zero
  • Így készítsd:
    A töltelékhez  kockázd fel a gyümölcsöt, keverd hozzá az édesítőket, valamint a keményítőt. Ezt a kész gyümölcsalapot simítsd egy nagyobb vagy több kisebb hőálló forma aljára.


    A tésztához mérd ki a lisztet, add hozzá a sütőport, az édesítőt és a sót.

    A vajat morzsold el a lisztben.

    A tejszínt keverd össze külön tálkában a tojással, add hozzá a lisztet.  Egy kissé ragadós tésztát kapsz,  ebből formázz kézzel (kanállal is szaggathatod) kisebb pamacsokat, ezeket lazán pottyantsd a ta gyümölcsalap. Előmelegített sütőben 180-200 fokon süsd addig, amíg szép aranyszínű nem lesz.

    Forrón tálald!



    Tippek:

  • - Ízlés szerint használhatsz bármilyen idénygyümölcsöt
  • - Kevés citromhéjat is reszelhetsz a gyümölcsökre, úgy még finomabb!
  • - A sütési idő függ a sütőtől akkor jó a cobbler, ha szép aranyszínű a tészta  teteje belül viszont kissé folyik!
  • -Forrón tálalva fagyival szuper párost alkot!

  •  

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek