kulcsár edina
Mondhatjuk még pamacsos pitének is, de nem is a neve a lényeg. Hanem az, hogy elkészíteni egyszerû és csúcs, milyen finom! Nem tettünk bele cukrot egyáltalán, így ezt a sütit diétádba is illesztheted, biztos nem fogsz tõle meghízni!
A furcsa nevű könnyű pite Amerikából keveredett hozzánk, ám a sütit igazán könnyűvé a magyar recept tette. Isteni az illata és nincsenek rá szavak, olyan finom!
(Knap Daniella receptje)
Tészta:
Gyümölcsalap:
Így készítsd:
A töltelékhez kockázd fel a gyümölcsöt, keverd hozzá az édesítőket, valamint a keményítőt. Ezt a kész gyümölcsalapot simítsd egy nagyobb vagy több kisebb hőálló forma aljára.
A tésztához mérd ki a lisztet, add hozzá a sütőport, az édesítőt és a sót.
A vajat morzsold el a lisztben.
A tejszínt keverd össze külön tálkában a tojással, add hozzá a lisztet. Egy kissé ragadós tésztát kapsz, ebből formázz kézzel (kanállal is szaggathatod) kisebb pamacsokat, ezeket lazán pottyantsd a ta gyümölcsalap. Előmelegített sütőben 180-200 fokon süsd addig, amíg szép aranyszínű nem lesz.
Forrón tálald!
Tippek: