RETRO RÁDIÓ

Itt a csipkecukor! Öltöztesd romantikába a házi sütiket

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 09. 26. 13:00

Ezzel a szuper új trükkel feldobhatsz egy-egy tortát, süteményt, különleges, szemet gyönyörködtetõ mûveket kreálhatsz, és az elkészítése is pofonegyszerû!

HOZZÁVALÓK:

1 ek. CMC por
1 ek. porcukor
2 ek. kukoricakeményítő
1/4 tk. tojásfehérje por
1/2 tk. méz
1/2 csésze forrásban lévő víz
Esetleg titán-dioxid (cukrászkellékes üzletekben kapható), hogy fehérebb legyen.

Jó, ha tudod!

A karboxi-metil-cellulóz, röviden CMC, sűrítőszer, emulgeátor, stabilizátor, tömegnövelő adalékanyag.

Marcipánhoz, nyújtható fondanthoz gyúrva fokozza a rugalmasságot, nyújthatóságot, tartást ad, gyorsítja a száradást. Cukrászati kellékboltban, vagy interneten is megrendelhető.

A száraz hozzávalókat keverd össze egy tálkában, majd apránként adagolod hozzá a vizet, addig, amíg egy jól kenhető, ruganyos masszát nem kapsz!

Ezután a krémet kend csipkeminta szilikon formára, amit már egyre több helyen megvásárolhatsz, vagy töltsd habzsákba és vékony csíkokban rajzolj vele mintát sütőpapírra.

Ha megszáradt, egy nap után egy lapos késsel már fel is szedheted a papírról a mintát.

Apróbb csipkékkel muffinokat és macaront is díszíthetsz!

A mintára csokoládékrémet is kenetsz, ezzel is szépen lehet tortákat díszíteni!

Ezen a videón is megnézheted a készítés folyamatát:

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.