
Itt a csipkecukor! Öltöztesd romantikába a házi sütiket
Ezzel a szuper új trükkel feldobhatsz egy-egy tortát, süteményt, különleges, szemet gyönyörködtetõ mûveket kreálhatsz, és az elkészítése is pofonegyszerû!
![]()
HOZZÁVALÓK:
1 ek. CMC por
1 ek. porcukor
2 ek. kukoricakeményítő
1/4 tk. tojásfehérje por
1/2 tk. méz
1/2 csésze forrásban lévő víz
Esetleg titán-dioxid (cukrászkellékes üzletekben kapható), hogy fehérebb legyen.
Jó, ha tudod!
A karboxi-metil-cellulóz, röviden CMC, sűrítőszer, emulgeátor, stabilizátor, tömegnövelő adalékanyag.
Marcipánhoz, nyújtható fondanthoz gyúrva fokozza a rugalmasságot, nyújthatóságot, tartást ad, gyorsítja a száradást. Cukrászati kellékboltban, vagy interneten is megrendelhető.
![]()
A száraz hozzávalókat keverd össze egy tálkában, majd apránként adagolod hozzá a vizet, addig, amíg egy jól kenhető, ruganyos masszát nem kapsz!
Ezután a krémet kend csipkeminta szilikon formára, amit már egyre több helyen megvásárolhatsz, vagy töltsd habzsákba és vékony csíkokban rajzolj vele mintát sütőpapírra.
![]()
Ha megszáradt, egy nap után egy lapos késsel már fel is szedheted a papírról a mintát.
![]()
Apróbb csipkékkel muffinokat és macaront is díszíthetsz!
![]()
A mintára csokoládékrémet is kenetsz, ezzel is szépen lehet tortákat díszíteni!
![]()
Ezen a videón is megnézheted a készítés folyamatát:






