Létrehozva: 2015.09.24.

Hűvös napokon is készülhet kovászos uborka!- Recept

Nincs is jobb, mint a hûtõbõl elõkapni a friss kovászos uborkát, és elropogtatni a vacsora mellé. Ha viszont hosszú napokig hiányzik a napsütés, oda a finom csemege. Hacsak nem találsz valami megoldást...

Szerző Ripost

A kovászos uborka a közhiedelemmel ellentétben nem a napfénytől, hanem a melegtől kezd erjedni. Az érési folyamat számára a 24-25 fok az ideális. Ilyen körülmények közt akár 3 nap alatt elkészül a finom csemege. Ha viszont hűvösebbre fordul az idő, lelassul, de akár le is állhat az erjedés. Ha éppen előző nap indítottad el a kovászolást, különösen akkor bosszantó a rossz idő. De nem kell pánikolni, erre is van megoldás!

A hőmérséklet fontos!

Ha van a lakásodnak olyan része, ahol a hűvösebb napokon is legalább 24 fokos a hőmérséklet, akkor semmi baj. Helyezd át ide az üveget! Sőt, akár el is kezdheted az uborka kovászolását. Valójában nincs rizikófaktor, hiszen a tökéletes kovászosuborkához nem szükséges sem kánikula, sem tűző nap! Egy kis trükköt azonban érdemes bevetned, ha hűvösebb az idő!

Így kovászolj

Általában ez a bevált módszer: tedd a bevagdalt uborkákat egy nagy üvegbe, tömködj közéjük kaprot, akár megtisztított fokhagymagerezdeket is. Öntsd fel langyos, sós vízzel (1 liter vízhez 1 evőkanál só kell), majd az üveg tetejére tegyél kenyérszeleteket vagy zsemlét. Majd a kenyéren keresztül öntsd tele vízzel az üveget. Fedd le egy kistányérral, és tedd az üveget a lakás egyenletesen meleg pontjára.

 

Most jön a trükk!

Ha az egész lakásban hűvös van, akkor tölts meg egy nagyobb lavórt meleg vízzel, ebbe állítsd az uborkás üveget. Néhány óránként ellenőrizd a víz hőmérsékletét, cseréld le, ha kihűlt. 26-28 fokon akár két nap alatt is kész lehet a kovászos uborka. A tökéletes kovászolódás jelei: az uborkalé opálos, kissé fehér lesz, az uborka színe zöldről sárgásbarnára vált, maga az uborka ropogós marad. Ha elkészült, szűrd le, és mehet is a hűtőbe! Tudtad, hogy akár 5 perc alatt finom, hűsítő levest készíthetsz belőle? Máskülönben a kovászos uborkát ki is dunsztolhatod, s akkor egész télen élvezheted ezt a finom nyári csemegét

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Lemondta a válogatottságot minden idők egyik legjobb focistája

origo.hu

Döbbenet a Lidlben, fegyveres rendőrök rohantak ki a helyszínre

mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

hirtv.hu

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

ripost.hu

Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

vg.hu

Az orosz-ukrán háború 793. napja – az orosz győzelem kulcsa: Csasziv Jar

origo.hu

Ördög Nóra hatalmas bejelentést tett - kép

travelo.hu

Nem engedik fel a magyar hegymászót a világ egyik legmagasabb csúcsára

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

FAZÉK

Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

FAZÉK

Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

FAZÉK

Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk