Létrehozva: 2015.09.06.

Az ősz legfinomabb itala: készíts otthon almabort!

Finom, gyümölcsös frissítõ a hûvösebb õszi napokra. Ráadásul nincs benne tartósítószer, szénsav és mesterséges aroma, csak az ízletes gyümölcs.

Szerző Ripost

Mire lesz szükséged?

12 db alma (Granny Smith vagy bármilyen egyéb fajta)

1 narancs (bio, mert a héját is bele kell főzni, a sima narancs héja viszont nem ehető!)

1 csésze barna cukor

1 egész szerecsendió

4 egész fahéjrúd

1 evőkanál szegfűszeg

lábas, szűrő, krumplinyomó, géz

Elkészítés:

Mosd meg és vágd fel a gyümölcsöt, majd tedd a lábasba. Add hozzá a cukrot. A fűszereket csomagold a gézbe (a szerecsendiót vágd fel), majd szorosan kösd össze a batyut. Így a fűszerek íze benne lesz az almaecetben, de a darabkái nem kerülnek bele. Öntsd fel vízzel, forrald fel, és főzd lefedve legalább egy óráig. A megpuhult gyümölcsöt törd össze a krumplinyomóval, és lassú tűzön főzd legalább két órán keresztül. Ha kész, hagyd teljesen kihűlni. Végül szűrd át egy gézzel kibélelt szűrőn. Csavarj ki a gézből minden levet – és kész! Egészségedre!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek