tóth gabi
Finom, gyümölcsös frissítõ a hûvösebb õszi napokra. Ráadásul nincs benne tartósítószer, szénsav és mesterséges aroma, csak az ízletes gyümölcs.
Mire lesz szükséged?
12 db alma (Granny Smith vagy bármilyen egyéb fajta)
1 narancs (bio, mert a héját is bele kell főzni, a sima narancs héja viszont nem ehető!)
1 csésze barna cukor
1 egész szerecsendió
4 egész fahéjrúd
1 evőkanál szegfűszeg
lábas, szűrő, krumplinyomó, géz
Elkészítés:
Mosd meg és vágd fel a gyümölcsöt, majd tedd a lábasba. Add hozzá a cukrot. A fűszereket csomagold a gézbe (a szerecsendiót vágd fel), majd szorosan kösd össze a batyut. Így a fűszerek íze benne lesz az almaecetben, de a darabkái nem kerülnek bele. Öntsd fel vízzel, forrald fel, és főzd lefedve legalább egy óráig. A megpuhult gyümölcsöt törd össze a krumplinyomóval, és lassú tűzön főzd legalább két órán keresztül. Ha kész, hagyd teljesen kihűlni. Végül szűrd át egy gézzel kibélelt szűrőn. Csavarj ki a gézből minden levet – és kész! Egészségedre!