RETRO RÁDIÓ

Almás pite a bögrében! Az ősz legfinomabb forró itala

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 09. 25. 16:55

Van-e jobb annál, amikor a hûvös széltõl átfagyott ujjaid közé egy forró itallal teli bögrét szorítasz? Van. Amikor belekortyolsz, és az unalmas cukros-citromos tea helyett valami mennyei ízt érzel.

HOZZÁVALÓK:

  • 1 liter light almalé

  • 1 evőkanál cukor vagy édesítőszer (el is hagyható!)

  • 1 rúd fahéj

  • 1 kávéskanál vagy egy darab csillagánizs

  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér

  • 1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg

  • 1/2 kávéskanál reszelt szerecsendió

  • 1 deciliter brandy

    + narancs vagy citromszeletek

    ELKÉSZÍTÉS:

    Az idei nyár egyik slágerét, az almabort idézheted meg ősszel ezzel az ínyencséggel. Az elkészítése pofonegyszerű: forrald fel az almalevet, majd keverd hozzá a fűszereket. Ha a brandyt kihagyod, a gyerekek is imádni fogják!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.