
A tökéletes sós nasi: sonkás-sajtos kosárka, és ez nem hizlal!
Unod az édeset? Elõ a sóssal! Ettõl a sajtos-sonkás történettõl pedig mindenki dob egy hátast! Ha vendégeidet, netán párodat szeretnéd elkápráztatni, ne keress tovább, mert ez itt a te recepted!
![]()
Knap Daniella receptje
Tészta:
(kb. 10-12 db-hoz)
5 dkg zabpehelyliszt
7,5 dkg Update1 Master mix
8 dkg vaj
5 dkg tejföl (kb. 1 ek.)
3 ek. hideg víz
1 mk. só
Töltelék:
10 dkg csirkemellsonka
reszelt sajt
3 tk. krémsajt
3 fej csiperkegomba
2 szelet kaliforniai paprika
4 db tojás
só, bors, ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztához a lisztet morzsold el a vajjal, majd add hozzá a többi hozzávalót és gyúrd össze. Ha összeállt, csomagold folpackba, és néhány órára tedd a hűtőbe. Pihentetés után gyúrd át a tésztát, és nyújtsd 2-3 mm vastagra. Ezután szaggass akkora korongokat belőle, amekkora a sütőformád átmérője. Illeszd a formákba a tésztakorongokat, majd néhány percre tedd 200 fokos sütőbe.
![]()
Közben csíkozd fel a sonkát, kockázd fel paprikát, és párold meg a felaprított gombát. A tojásokat kevés sóval és borssal verd fel. Az elősütött tésztakosarakba tegyél egy-egy kanálka krémsajtot, majd kevés gombát, sonkát, paprikát.
A tölteléket öntsd nyakon a felvert tojással, szórj rá reszelt füstölt sajtot, és 200 fokon süsd készre.
![]()
Tippek:
- a begyúrt tészta akár egy éjszakát is pihenhet a hűtőben
- a tésztát azért kell elősütni, mert így ropogós lesz, és nem áztatja el a töltelék sütés közben
- a töltelék szabadon variálható, mehet bele lilahagyma, spenót, fokhagyma, esetleg kolbász is
![]()






