RETRO RÁDIÓ

A tökéletes sós nasi: sonkás-sajtos kosárka, és ez nem hizlal!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 09. 15. 11:45

Unod az édeset? Elõ a sóssal! Ettõl a sajtos-sonkás történettõl pedig mindenki dob egy hátast! Ha vendégeidet, netán párodat szeretnéd elkápráztatni, ne keress tovább, mert ez itt a te recepted!

Knap Daniella receptje

Tészta:

(kb. 10-12 db-hoz)

5 dkg zabpehelyliszt

7,5 dkg Update1 Master mix

8 dkg vaj

5 dkg tejföl (kb. 1 ek.)

3 ek. hideg víz

1 mk. só
 

Töltelék:
10 dkg csirkemellsonka
reszelt sajt
3 tk. krémsajt
3 fej csiperkegomba

2 szelet kaliforniai paprika
4 db tojás
só, bors, ízlés szerint

Elkészítés:
A tésztához a lisztet morzsold el a vajjal, majd add hozzá a többi hozzávalót és gyúrd össze. Ha összeállt, csomagold folpackba, és néhány órára tedd a hűtőbe. Pihentetés után gyúrd át a tésztát, és nyújtsd 2-3 mm vastagra. Ezután szaggass akkora korongokat belőle, amekkora a sütőformád átmérője. Illeszd a formákba a tésztakorongokat, majd néhány percre tedd 200 fokos sütőbe. 

Közben csíkozd fel a sonkát, kockázd fel paprikát, és párold meg a felaprított gombát. A tojásokat kevés sóval és borssal verd fel. Az elősütött tésztakosarakba tegyél egy-egy kanálka krémsajtot, majd kevés gombát, sonkát, paprikát.

A tölteléket öntsd nyakon a felvert tojással, szórj rá reszelt füstölt sajtot, és 200 fokon süsd készre.

Tippek:

- a begyúrt tészta akár egy éjszakát is pihenhet a hűtőben
- a tésztát azért kell elősütni, mert így ropogós lesz, és nem áztatja el a töltelék sütés közben

- a töltelék szabadon variálható, mehet bele lilahagyma, spenót, fokhagyma, esetleg kolbász is

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.