Marics Peti
Az aszalt szilva egy remek édesség, de nem minden gyerek szereti. Ha viszont kipróbálod ezt a receptet, tuti hogy többször is kérnek majd belõle, mert ez a finomság jobb, mint gumicukor!
Ehhez a finomsághoz nem kell más, mindössze két hozzávaló:
3 kiló szilva
3/4 bögre cukor
Magozd ki a szilvát és tedd egy sütőtálcára, 20 percre told 180 fokos sütőbe, de vigyázz nehogy megégjen.
Ha megpuhult, turmixold alaposan össze.
A kész masszához öntsd hozzá a cukrot és keverd jól össze.
Simítsd a krémet sütőpapírral bélelt tálcákra vékonyan. Egyszerre annyi tálcát tölts meg, amennyi csak befér a sütődbe.
Csökkentsd a hőmérsékletet 70-80 fokra. Ezután told be a tálcákat a sütőbe, és 6-8 órán keresztül aszald a szilvakrémet. Egy fakanál segítségével támaszd ki a sütőd ajtaját, hogy a pára távozni tudjon.
Tipp: Ha még jó az idő, természetesen ki is teheted a krémet, két nap alatt a napon is megszárad!
Ha kész, nincs más dolgod, mint vékony csíkokra felvágni, és feltekerni!
Gumicukor helyett is adhatod a gyerekeknek, akik imádni fogják az egészséges, vitamindús szilvából készült tekercseket. Ha sütőpapírt is teszel közé, biztos nem ragad össze!
De csinos kis papírokba csomagolva, dobozba téve, ajándéknak is remek ötlet.