Létrehozva: 2015.09.19.

A gyerekek kedvence: gumicukor szilvából

Az aszalt szilva egy remek édesség, de nem minden gyerek szereti. Ha viszont kipróbálod ezt a receptet, tuti hogy többször is kérnek majd belõle, mert ez a finomság jobb, mint gumicukor!

Ehhez a finomsághoz nem kell más, mindössze két hozzávaló:

  • 3 kiló szilva

  • 3/4 bögre cukor

    Magozd ki a szilvát és tedd egy sütőtálcára, 20 percre told 180 fokos sütőbe, de vigyázz nehogy megégjen.

    Ha megpuhult, turmixold alaposan össze.

    A kész masszához öntsd hozzá a cukrot és keverd jól össze.

    Simítsd a krémet sütőpapírral bélelt tálcákra vékonyan. Egyszerre annyi tálcát tölts meg, amennyi csak befér a sütődbe.

    Csökkentsd a hőmérsékletet 70-80 fokra. Ezután told be a tálcákat a sütőbe, és 6-8 órán keresztül aszald a szilvakrémet. Egy fakanál segítségével támaszd ki a sütőd ajtaját, hogy a pára távozni tudjon.

    Tipp: Ha még jó az idő, természetesen ki is teheted a krémet, két nap alatt a napon is megszárad!

    Ha kész, nincs más dolgod, mint vékony csíkokra felvágni, és feltekerni!

    Gumicukor helyett is adhatod a gyerekeknek, akik imádni fogják az egészséges, vitamindús szilvából készült tekercseket. Ha sütőpapírt is teszel közé, biztos nem ragad össze!

    De csinos kis papírokba csomagolva, dobozba téve, ajándéknak is remek ötlet.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek