tóth gabi
Búcsúzz el a könnyektõl! Mostantól gyerekjáték lesz a hagymapucolás! Ráadásul elárulunk még több trükköt is, melyet imádni fogsz.
A mikródat biztosan te is naponta használod ételek melegítésére vagy éppen felolvasztására. Ennél viszont sokkal többet tud! Ne hagyd kiaknázatlanul a lehetőségeket te se!
1. Fertőtlenítés
A mosogatószivacsok bizony komoly baktériumtelepek. Kellemetlen belegondolni ebbe, hiszen éppen tisztításra használjuk, viszont muszáj gyakran cserélnünk vagy valamilyen módon fertőtlenítenünk. Ha a nedves szivacsot a legmagasabb fokozaton berakod 2 percre a mikróba, akkor elpusztul a baktériumok 99%-a!
2. Villámgyors fokhagymapucolás
Rakd a fokhagymát legmagasabb fokozaton 15 másodpercre a mikródba! Ennyi idő már elég is ahhoz, hogy szuperkönnyen tudd majd utána megpucolni.
3. A bab beáztatása helyett
Bosszantó, hogy a babot egész estére áztatni kell, ha másnap finomat szeretnél főzni belőle. Főleg akkor zavaró, ha hirtelen kívánsz meg egy olyan ételt, amihez szükséged lenne rá. Tedd a babot vízbe, keverj hozzá egy kevés szódabikarbónát, majd rakd a mikróba a legmagasabb fokozaton 10 percre. Ezután vedd ki, hagyd állni még ebben a vízben nagyjából 30-40 percet, és már használhatod is.
4. Hagyma aprítása könnyek nélkül
Már mindent kipróbáltál, mégsem úszod meg sírás nélkül a hagyma aprítását? Tedd a hagymát a mikróba 30 másodpercre, mielőtt felvágod. Válaszd a legmagasabb fokozatot. Ezután nem fogsz majd könnyezni, ha pucolásra és aprításra kerül a sor.
5. Így lesz a méz újra lágy és folyékony
Ha a méz, amit otthon tartasz, már kissé összeállt és megkeményedett, akkor nem kell küzdened vele, de kidobnod sem. Elég, ha nagyjából 2 percre a mikróba rakod közepes fokozaton, és máris visszanyeri az ideális állagot.