Létrehozva: 2015.08.23.

Tedd a hagymát a mikróba, soha többet nem fogsz könnyezni!

Búcsúzz el a könnyektõl! Mostantól gyerekjáték lesz a hagymapucolás! Ráadásul elárulunk még több trükköt is, melyet imádni fogsz.

A mikródat biztosan te is naponta használod ételek melegítésére vagy éppen felolvasztására. Ennél viszont sokkal többet tud! Ne hagyd kiaknázatlanul a lehetőségeket te se!

1. Fertőtlenítés

A mosogatószivacsok bizony komoly baktériumtelepek. Kellemetlen belegondolni ebbe, hiszen éppen tisztításra használjuk, viszont muszáj gyakran cserélnünk vagy valamilyen módon fertőtlenítenünk. Ha a nedves szivacsot a legmagasabb fokozaton berakod 2 percre a mikróba, akkor elpusztul a baktériumok 99%-a!

2. Villámgyors fokhagymapucolás

Rakd a fokhagymát legmagasabb fokozaton 15 másodpercre a mikródba! Ennyi idő már elég is ahhoz, hogy szuperkönnyen tudd majd utána megpucolni.

3. A bab beáztatása helyett

Bosszantó, hogy a babot egész estére áztatni kell, ha másnap finomat szeretnél főzni belőle. Főleg akkor zavaró, ha hirtelen kívánsz meg egy olyan ételt, amihez szükséged lenne rá. Tedd a babot vízbe, keverj hozzá egy kevés szódabikarbónát, majd rakd a mikróba a legmagasabb fokozaton 10 percre. Ezután vedd ki, hagyd állni még ebben a vízben nagyjából 30-40 percet, és már használhatod is.

4. Hagyma aprítása könnyek nélkül

Már mindent kipróbáltál, mégsem úszod meg sírás nélkül a hagyma aprítását? Tedd a hagymát a mikróba 30 másodpercre, mielőtt felvágod. Válaszd a legmagasabb fokozatot. Ezután nem fogsz majd könnyezni, ha pucolásra és aprításra kerül a sor.

5. Így lesz a méz újra lágy és folyékony

Ha a méz, amit otthon tartasz, már kissé összeállt és megkeményedett, akkor nem kell küzdened vele, de kidobnod sem. Elég, ha nagyjából 2 percre a mikróba rakod közepes fokozaton, és máris visszanyeri az ideális állagot.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek