tóth gabi
Nincs annál rémesebb, mint amikor ebéd után egy halom fonnyadt sült krumpli hever a tányéron, és megy minden a kukába. Mutatunk egy remek ötletet, amivel szuper finomságot készíthetsz belõle!
Valljuk be, nagy lelkierőre és türelemre van szükség nekiállni egy nagyobb adag sült krumplit megsütni. Ezek után, kevés olyan bosszantó dolog történhet a konyhádba, mint amikor a halom ropogós sült krumpli összeszottyan, kihűl és már a látványtól is menekül a családod.
Megpróbálhatod újjá éleszteni sütőben, esetleg újra átsütögetni az olajban, de mind a kettővel csak tovább rontasz a helyzeten. A sütőben inkább száraz lesz, mint ropogós, a kétszer sült krumpli pedig köszönő viszonyban sincs korábbi önmagával.
A legjobb és legegyszerűbb megoldás, ha előkapod a gofri sütőd!
Újrahasznosíthatod és közben teljesen új értelmet adhatsz a hideg fonnyadt sült krumpli maradékodnak!
Így varázsold újra ropogóssá a fonnyadt süt krumplidat:
Melegítsd fel a sütőt.
Mivel a sült krumpli már olajos, így nincs szükség további olajozásra.
Tedd a sütőbe a krumplikat, rendezgesd el, hogy minden rekeszt kitöltse.
Süsd ropogósra.
Ezzel a módszerrel akár az előző napi sült krumplidat is frissen, ropogósan tálalhatod!
Elkészítheted a turbó változatot is, tojással, sajttal:
Rendezd a krumplikat sütőbe.
Verj fel egy tojást. Fűszerezheted ízlésed szerint, sóval, borssal.
Keverj a tojáshoz reszelt sajtot.
Öntsd a krumplira a tojásos-sajtos keveréket.
Ebből a variációból remek reggelit is szervírozhatsz!