
Mire jó az összeaszott, maradék sült krumpli? Leesik az állad!
Nincs annál rémesebb, mint amikor ebéd után egy halom fonnyadt sült krumpli hever a tányéron, és megy minden a kukába. Mutatunk egy remek ötletet, amivel szuper finomságot készíthetsz belõle!
![]()
Valljuk be, nagy lelkierőre és türelemre van szükség nekiállni egy nagyobb adag sült krumplit megsütni. Ezek után, kevés olyan bosszantó dolog történhet a konyhádba, mint amikor a halom ropogós sült krumpli összeszottyan, kihűl és már a látványtól is menekül a családod.
Megpróbálhatod újjá éleszteni sütőben, esetleg újra átsütögetni az olajban, de mind a kettővel csak tovább rontasz a helyzeten. A sütőben inkább száraz lesz, mint ropogós, a kétszer sült krumpli pedig köszönő viszonyban sincs korábbi önmagával.
A legjobb és legegyszerűbb megoldás, ha előkapod a gofri sütőd!
![]()
Újrahasznosíthatod és közben teljesen új értelmet adhatsz a hideg fonnyadt sült krumpli maradékodnak!
Így varázsold újra ropogóssá a fonnyadt süt krumplidat:
Melegítsd fel a sütőt.
Mivel a sült krumpli már olajos, így nincs szükség további olajozásra.
Tedd a sütőbe a krumplikat, rendezgesd el, hogy minden rekeszt kitöltse.
Süsd ropogósra.
Ezzel a módszerrel akár az előző napi sült krumplidat is frissen, ropogósan tálalhatod!
![]()
Elkészítheted a turbó változatot is, tojással, sajttal:
Rendezd a krumplikat sütőbe.
Verj fel egy tojást. Fűszerezheted ízlésed szerint, sóval, borssal.
Keverj a tojáshoz reszelt sajtot.
Öntsd a krumplira a tojásos-sajtos keveréket.
Ebből a variációból remek reggelit is szervírozhatsz!
![]()






