Létrehozva: 2015.08.10.

Borban érlelt, fagyasztott szőlőszem a legújabb őrület!

A fagyasztott szõlõszem jégkocka helyett is kiváló, mivel nem vizezi fel az italodat. De miért ne mennél ennél tovább? Próbáld ki ezt a szuper, borba áztatott, fagyasztott szõlõszemekbõl készült finomságot!

Szerző Ripost

A legforróbb napokon tényleg semmire nem vágyik az ember, csak hidegre! Lehet az egy jól behűtött ital, vagy fagylalt, esetleg egy  jegeskávé, de végül is mindegy melyik, kánikulában jólesik a hűs. Persze még tudjuk fokozni a hatást! Íme, így készítsd a jeges-boros szőlőszemet! Pohárka borhoz isteni finom!

Hozzávalók:

2 pohár fehér bor

4 ek. cukor

2 1/2 csésze nagy szemű, fehér szőlő

Így készítsd:

  • Mérj ki egy edénybe két csésze fehér bort, keverj el benne 2 ek. cukrot.
  • Forgasd a cukros borba a szőlőszemeket, majd fedd le az edényt. Tedd így 12 órára a hűtőbe, hogy a szőlő, amennyire csak lehet, felszívja az édes bort.
  • Fél nap múlva öntsd le a gyümölcsről a bort (tedd félre, nyugodtan megihatod a desszert mellé), és hagyd megszáradni a szőlőszemeket a levegőn. Öntsd egy lapos tányérra a maradék cukrot, és hempergesd bele a marinált szőlőszemeket.
  • Takard le a tányért, és tedd az egészet a mélyhűtőbe. Amint a "részeges szőlőszemek” teljesen átfagynak (kb. 2-3 óra), máris élvezheted a hűsítő finomságot.
  • Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek