RETRO RÁDIÓ

5 padlizsánkrém ínyenceknek

5 padlizsánkrém ínyenceknek
Zuti Bea
Szerző
Zuti Bea
Létrehozva2015. 08. 01. 14:00

Imádod a padlizsánkrémet, de már unod az egyszerû receptet? Összeszedtük a legfinomabb elkészítési módokat, hogy a család minden tagja megnyalja mind a tíz ujját.

Lehet diós, vagy fetasajtos, de készítheted görög joghurttal is. Ha szereteted a padlizsánt, a következő receptek közül biztosan találsz valami újat, amivel kísérletezhetsz.

Íme, 5 mennyei padlizsánkrém recept!

1. Erdélyi padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán

  • 3 db vöröshagyma

  • 2 ek. napraforgóolaj

  • só ízlés szerint

    Elkészítés:

    A padlizsánokat tekerd alufóliába és süsd a sütőben addig, amíg megpuhulnak.

    A vöröshagymát vágd apró kockára, majd kevés olajon párold meg. A megpuhult padlizsánról húzd le a héját, törd össze villával és keverd bele a hagymát. Végül sózd ízlés szerint.

    2. Diós padlizsánkrém

    Hozzávalók:

  • 2 kg padlizsán

  • 10 dkg dió (durvára vágott)

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 dl olívaolaj (extra szűz)

  • 3 ek. vörösborecet

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint (őrölt)

  • petrezselyem ízlés szerint (aprított)

    Elkészítés: Az előbbi receptben leírtak szerint süsd meg a zöldséget, húzd le a héját, majd az összes hozzávalóval együtt turmixold össze. Ízesítsd ízlés szerint.

    3. BBQ padlizsánkrém

    Hozzávalók:

  • 5 db padlizsán (közepes méretű)

  • 3 db tojássárgája

  • 3 dl olívaolaj

  • 1 csokor medvehagyma (6-8 levél elegendő, de ízlés szerint)

  • 1 teáskanál füstölt pirospaprikapor

  • 1 kk. mustár

  • 1 kávéskanál só

    Elkészítés: Süsd meg a padlizsánokat, majd húzd le a héjukat. Körülbelül egy órán át hagyd lecsöpögni a felesleges nedvességet. A majonézhez hűtsd le a tojásokat és az olajat. Verd habosra a tojássárgáját, majd keverd hozzá a mustárt, a paprikaport és a sót. Folyamatos keverés közben csepegtesd bele az olajat, majd add hozzá az apróra vágott medvehagymát. Végül keverd össze a villával szétnyomkodott padlizsánt.

    4. Fetás padlizsánkém

    Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán (közepes méretű)

  • 25 dkg feta sajt

  • 3 ek. olívaolaj

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 kk. oregánó

  • bors ízlés szerint (őrölt)

  • 1 kk. citromlé

    Elkészítés: Süsd meg a zöldséget, majd pucold meg. A zöldségvelőt tedd egy tálba, majd add hozzá fokhagymát és morzsold bele a fetát. Ízesítsd olajjal, borssal és citromlével.

    5. Görög padlizsánkrém

    Hozzávalók:

    • 1 padlizsán

    • 1 db olajban eltett szárított paradicsom

    • 2 ek. görög joghurt

    • 1 gerezd fokhagyma

    • 1 ek. citromlé

    • 1-2 ek. olívaolaj

    • 1-2 ek. apróra vágott petrezselyemzöld

    • bors

    Elkészítés: Az előzőekben leírtak szerint készítsd elő a padlizsánt. Majd a húsához keverd hozzá az összes hozzávalót, és turmixold össze. Sóval, borssal ízesítsd.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.