Létrehozva: 2015.08.01.

5 padlizsánkrém ínyenceknek

Imádod a padlizsánkrémet, de már unod az egyszerû receptet? Összeszedtük a legfinomabb elkészítési módokat, hogy a család minden tagja megnyalja mind a tíz ujját.

Lehet diós, vagy fetasajtos, de készítheted görög joghurttal is. Ha szereteted a padlizsánt, a következő receptek közül biztosan találsz valami újat, amivel kísérletezhetsz.

Íme, 5 mennyei padlizsánkrém recept!

1. Erdélyi padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán

  • 3 db vöröshagyma

  • 2 ek. napraforgóolaj

  • só ízlés szerint

    Elkészítés:

    A padlizsánokat tekerd alufóliába és süsd a sütőben addig, amíg megpuhulnak.

    A vöröshagymát vágd apró kockára, majd kevés olajon párold meg. A megpuhult padlizsánról húzd le a héját, törd össze villával és keverd bele a hagymát. Végül sózd ízlés szerint.

    2. Diós padlizsánkrém

    Hozzávalók:

  • 2 kg padlizsán

  • 10 dkg dió (durvára vágott)

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 dl olívaolaj (extra szűz)

  • 3 ek. vörösborecet

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint (őrölt)

  • petrezselyem ízlés szerint (aprított)

    Elkészítés: Az előbbi receptben leírtak szerint süsd meg a zöldséget, húzd le a héját, majd az összes hozzávalóval együtt turmixold össze. Ízesítsd ízlés szerint.

    3. BBQ padlizsánkrém

    Hozzávalók:

  • 5 db padlizsán (közepes méretű)

  • 3 db tojássárgája

  • 3 dl olívaolaj

  • 1 csokor medvehagyma (6-8 levél elegendő, de ízlés szerint)

  • 1 teáskanál füstölt pirospaprikapor

  • 1 kk. mustár

  • 1 kávéskanál só

    Elkészítés: Süsd meg a padlizsánokat, majd húzd le a héjukat. Körülbelül egy órán át hagyd lecsöpögni a felesleges nedvességet. A majonézhez hűtsd le a tojásokat és az olajat. Verd habosra a tojássárgáját, majd keverd hozzá a mustárt, a paprikaport és a sót. Folyamatos keverés közben csepegtesd bele az olajat, majd add hozzá az apróra vágott medvehagymát. Végül keverd össze a villával szétnyomkodott padlizsánt.

    4. Fetás padlizsánkém

    Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán (közepes méretű)

  • 25 dkg feta sajt

  • 3 ek. olívaolaj

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 kk. oregánó

  • bors ízlés szerint (őrölt)

  • 1 kk. citromlé

    Elkészítés: Süsd meg a zöldséget, majd pucold meg. A zöldségvelőt tedd egy tálba, majd add hozzá fokhagymát és morzsold bele a fetát. Ízesítsd olajjal, borssal és citromlével.

    5. Görög padlizsánkrém

    Hozzávalók:

    • 1 padlizsán

    • 1 db olajban eltett szárított paradicsom

    • 2 ek. görög joghurt

    • 1 gerezd fokhagyma

    • 1 ek. citromlé

    • 1-2 ek. olívaolaj

    • 1-2 ek. apróra vágott petrezselyemzöld

    • bors

    Elkészítés: Az előzőekben leírtak szerint készítsd elő a padlizsánt. Majd a húsához keverd hozzá az összes hozzávalót, és turmixold össze. Sóval, borssal ízesítsd.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek