RETRO RÁDIÓ

Így edd sósan a sárgadinnyét! 3 olcsó vacsora

Így edd sósan a sárgadinnyét! 3 olcsó vacsora
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 07. 19. 17:12

Sós és édes együtt? Csak szólunk, hogy igazi csemege! Nem véletlenül imádják az olaszok ezt a párosítást. Legyen izgalom a dinnye is!

Füstölt sonkába csomagolt sárgadinnyegolyó mozzarellagömbökkel

Elképesztő hosszú neve van ennek a huncutságnak, de megéri végigolvasni, hát még megenni!

Nézz rá, és mondd ki:

Szeretem, akarom!

Mert miután betoltad az első katonát az arcodba, úgysem fogsz szóhoz jutni többé! Az érett, illatos, mézédes dinnye egyszerűen elolvad a szádban és ízei olyan vidám gyönyörrel egyesülnek a finoman sós, füstös aromákkal, hogy az maga a beájulás! A mozzarella ráadás, de pusztán csak azért, hogy visszatérj a Földre és nyúlhass a következő pálcikáért. És így tovább, és így tovább, míg üres nem lesz a tányér...

Hozzávalók:

1/2 érett sárgadinnye

2 cs. mozzarellagolyó

20 dkg érlelt füstölt sonka (nem főtt)

néhány fogpiszkáló

Így készítsd:

Karalábévájóval kanyaríts csinos gömböket a sárgadinnyéből, majd a gömböket csavard be egy-egy letépett sonkacsíkkal. Hogy egyben maradjon a csomagod, szúrd át egy fogpálcikával és rögtön biggyessz a végére egy mini mozzarella gömböt is. Az egyik legjobb partikaja, csak sajnos mindig ez fogy el először!

Tipp:

Csöpögtess rá sűrű balzsamecetet, és adj hozzá pirítóst. Verekedni fognak a haverok a falatkákért!

 

Marinádos mézdinnye szőlővel és uborkával

Nyilván azt kérdezed most magadtól, mi a fenét keres ebben a sztoriban a mák? Ne gondolkodj sokáig, mert eláruljuk: csak azért van ott, mert jópofi.

Viccesen néz ki vele a sali!

Ámbár, amikor ráharapsz egy ilyen mákos dinnyegolyóra, enyhe fuvallatként mégiscsak megjelenik az apró magocska íze és illata az egész kompozícióban, és bizony mondjuk, jót tesz neki! Tehát: semmi kötekedés, ez a saláta mákos, punktum!

 

Hozzávalók:

1/2 mézdinnye

kb. 10-20 dkg nagy szemű szőlő

1 kisebb kígyóubi

1 tk. mákszem

Így készítsd:

  • Az uborkát vágd ketté hosszában, egy mokkáskanál fejével távolítsd el a magokat. Majd szeleteld fel az ubit.
  • A szőlőszemeket keresztben vágd ketté, a így könnyen ki tudod emelni a magokat.
  • Karalábévájó segítségével kanyaríts gömböket a dinnyéből, majd egy nagy tálban keverj össze mindent.
  • A salátára csorgass öntetet, majd forgasd is össze vele a hozzávalókat. Végül szórj a tetejére egy kis mákot!
  • Salátaöntet:

    1 ek. méz, 1 ek. almaecet, 2 ek. olívaolaj, só, bors (akad, aki mustárt is tesz bele). Simán megszórhatod petrezselyemmel is!

    Rétegelt sárgadinnye-saláta fetával

    Arra az esetre tartsd jól észben ezt a receptet, ha vásárláskor becsúszna egy tök. Vagyis egy éretlen, kialakulatlan ízű sárgadinnye. Ezekből lehet ugyanis a legjobb salátákat készíteni, mint például ezt.

    Hozzávalók:

    1 félig érett sárgadinnye

    1 kígyóuborka

    2 kemény paradicsom

    1 nagy fej friss főzőhagyma

    15-20 dkg feta

    2-3 friss bazsalikomlevél

    Így készítsd:

  • A dinnyét vágd félbe, magozd ki, vágd cikkekre. A cikkeket átlós irányban szeleteld vékony lapokra.
  • Az uborkát, a paradicsomot és a hagymát karikázd fel.
  • Egy nagy tálra pakold fel rétegenként a felszeletelt hozzávalókat. Minden rétegre szórj leheletnyi sót és csöpögtess egy kevés almaecetet.
  • Ha kész a kupac, mehet a hűtőbe a tál, az ízek a hűvösön elkezdenek szépen összeérni.
  • Közvetlenül fogyasztás előtt tedd a salátára a hagymakarikákat és morzsold rá a fetát.
  • A bazsalikomleveleket vágd sallangra, majd ezt is dobd a salira! Még egy kis őrölt bors és kész is a nyáresti laktató finomság!
  • Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.