kulcsár edina
Tudtad, hogy a túróból a legfinomabb diétás desszerteket készítheted? Ez a vaníliás recept egyszerû, gyors és biztosan ízleni fog! Lepd meg vele a párodat!
Azért szeretjük a túrót, mert miközben laktat, valójában nem hízlal, mivel igen alacsony a szénhidráttartalma. Ráadásul jól variálható, és passzol hozzá az édes íz, így igazán szuper desszerteket készíthetsz túróval. Gyümölcsökkel párosítva király! Ha gyorsan akarsz végezni, ezt a szuflét választod. Legfinomabb frissen melegen kanalazva! Kínálhatsz hozzá sárgabarack lekvárt és egy-egy gombóc fagyit is! (Knap Daniella receptje)
Tészta:
10 dkg túró
50 g tejföl
2 tojás
25 g diétás vaníliás pudingpor (pl. Update)
Édesítő ízlés szerint (pl. 10 g Update1 Zero)
½ mk vanília őrlemény
1 csipet só
Öntet/díszítés:
Cukormentes sárgabarack lekvár
Por állagú édesítő
Így készítsd:
A sütőt kapcsold be 160 fokra.
A túrót törd össze villával, add hozzá a tejfölt, a 2 tojássárgáját, az édesítőt, a pudingport, a vanília őrleményt majd jól keverd össze.
A tojásfehérjéket egy kevés sóval verd kemény habbá, óvatosan forgasd bele a túróba.
3 db szufléformát vékonyan vajazz ki, és ¾-ig töltsd meg a túrós-habos krémmel.
A tálkákat tedd előmelegített sütőbe és kb. 15 perc alatt süsd szép aranyszínűre a felfújtat.
Frissen, forrón natúr sárgabarack lekvárral kínáld.
Tippek:
A sütési idő sütőfüggő!
A szuflé magasra emelkedik sütés közben, ne ijedj meg, ha utána kissé összeesik