RETRO RÁDIÓ

A legjobb 20 perces nyári levesek, 3 bombasztikus recept!

A legjobb 20 perces nyári levesek, 3 bombasztikus recept!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 07. 13. 10:04

A legforróbb nyári napokon csak hideget kívánsz? Kanalazz hideg leveseket! Mutatjuk a legjobbkat!

Íme, 3 fantasztikus leves receptje! Nemcsak az a közös bennük, hogy hidegen fogyaszthatók és istenien finomak, hanem az is, hogy mindegyiket garantáltan elkészítheted 20 perc alatt! 

 

Gazpacho

 

Hozzávalók:

  • 1 kg érett paradicsom
  • ½ liter paradicsomlé
  • 1 kígyóuborka
  • 1 zöld színű kaliforniai paprika
  • 1 db lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • borecet
  • só, bors

Így készítsd:

  1. A leforrázott paradicsomok héját húzd le, a magos részt távolítsd el.
  2. A kígyóuborkát, a kaliforniai paprikát és a hagymát vágd egészen apró kockákra.
  3. Az előkészített paradicsomokat botmixerrel pépesítsd, öntsd hozzá a paradicsomlevet.
  4. Keverd az elegybe a finomra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát illetve a zöldségdarabkákat.
  5. Jöhet az ízesítés: só, bors, citrom, de akár leheletnyi csípős is. Jól behűtve az igazi!

Tipp:

Még karakteresebb íze lesz a gazpachónak, ha egy-két zellerszárat is aprítasz bele!

 

Kapros-fokhagymás uborkaleves

Hozzávalók / 4 adag

  • 2 db kígyóuborka
  • 1 l joghurt
  • 3 cikk fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 ek olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint

Így készítsd

  1. Az uborkát vágd nagyon apró kockákra, vagy nagylyukú reszelőn reszeld le
  2. Sózd, borsozd, minimum fél órát hagyd állni
  3. A joghurtot keverd simára 2 dl vízzel, az olívaolajjal, egy csipet cukorral.
  4. A kaprot apróra vágva, a fokhagymát összezúzva add a joghurthoz
  5. Amikor az ubit már jól átjárta a só és levet eresztett, forgasd bele a joghurtos lébe, fogyasztásig tedd a hűtőbe.

Tipp:

Hasonló levest készíthetsz kovászos uborkából is, figyelj csak!

Hideg meggyleves

Hozzávalók:

  • 1/2 kg meggy, kimagozva (fagyasztott is tökéletes!)
  • 1 l víz
  • 2 ek. cukor
  • 1 fahéjrúd vagy 1mk őrölt fahéj
  • 1 vagy max. 2 db szegfűszeg
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 ek. liszt vagy keményítő
  • 4 dl joghurt

Így készítsd:

  1. 5 percen keresztül forrald a vizet a fűszerekkel és néhány citromhéjdarabbal, majd add hozzá a cukrot és a meggyet.
  2. 1-2 perc múlva habard be a levest 1 dl vízben elkevert liszttel.
  3. A citrom héját emeld ki, a citrom levét facsard a levesbe. Ha szükséges, igazíts az ízeken.
  4. Hagyd kihűlni a levest és néhány órára tedd a hűtőbe. Tálaláskor csorgass rá natúr johurtot, citromlevelekkel díszítheted.

Tipp:

Tálaláskor reszelj rá friss citromhéjat, brutális lesz a hatás!

Ha könnyű, nyári, de egy kicsit különlegesebb levesre vágysz, ezt a receptet épp neked találták ki! De szinttén nagy sláger a nyáron a kuoricaleves, amit tényleg érdemes legalább egyszer kipróbálnod!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.