"Egy jelenség vagyok, bármelyik nőt megkaphatom" - itt a legújabb hangfelvétel Magyar Péterről! Soros György unokájára is ráhajtana

INSIDER
Létrehozva: 2015.07.13.

A legjobb 20 perces nyári levesek, 3 bombasztikus recept!

A legforróbb nyári napokon csak hideget kívánsz? Kanalazz hideg leveseket! Mutatjuk a legjobbkat!

Szerző Ripost

Íme, 3 fantasztikus leves receptje! Nemcsak az a közös bennük, hogy hidegen fogyaszthatók és istenien finomak, hanem az is, hogy mindegyiket garantáltan elkészítheted 20 perc alatt! 

 

Gazpacho

 

Hozzávalók:

  • 1 kg érett paradicsom
  • ½ liter paradicsomlé
  • 1 kígyóuborka
  • 1 zöld színű kaliforniai paprika
  • 1 db lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • borecet
  • só, bors

Így készítsd:

  1. A leforrázott paradicsomok héját húzd le, a magos részt távolítsd el.
  2. A kígyóuborkát, a kaliforniai paprikát és a hagymát vágd egészen apró kockákra.
  3. Az előkészített paradicsomokat botmixerrel pépesítsd, öntsd hozzá a paradicsomlevet.
  4. Keverd az elegybe a finomra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát illetve a zöldségdarabkákat.
  5. Jöhet az ízesítés: só, bors, citrom, de akár leheletnyi csípős is. Jól behűtve az igazi!

Tipp:

Még karakteresebb íze lesz a gazpachónak, ha egy-két zellerszárat is aprítasz bele!

 

Kapros-fokhagymás uborkaleves

Hozzávalók / 4 adag

  • 2 db kígyóuborka
  • 1 l joghurt
  • 3 cikk fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 ek olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint

Így készítsd

  1. Az uborkát vágd nagyon apró kockákra, vagy nagylyukú reszelőn reszeld le
  2. Sózd, borsozd, minimum fél órát hagyd állni
  3. A joghurtot keverd simára 2 dl vízzel, az olívaolajjal, egy csipet cukorral.
  4. A kaprot apróra vágva, a fokhagymát összezúzva add a joghurthoz
  5. Amikor az ubit már jól átjárta a só és levet eresztett, forgasd bele a joghurtos lébe, fogyasztásig tedd a hűtőbe.

Tipp:

Hasonló levest készíthetsz kovászos uborkából is, figyelj csak!

Hideg meggyleves

Hozzávalók:

  • 1/2 kg meggy, kimagozva (fagyasztott is tökéletes!)
  • 1 l víz
  • 2 ek. cukor
  • 1 fahéjrúd vagy 1mk őrölt fahéj
  • 1 vagy max. 2 db szegfűszeg
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 ek. liszt vagy keményítő
  • 4 dl joghurt

Így készítsd:

  1. 5 percen keresztül forrald a vizet a fűszerekkel és néhány citromhéjdarabbal, majd add hozzá a cukrot és a meggyet.
  2. 1-2 perc múlva habard be a levest 1 dl vízben elkevert liszttel.
  3. A citrom héját emeld ki, a citrom levét facsard a levesbe. Ha szükséges, igazíts az ízeken.
  4. Hagyd kihűlni a levest és néhány órára tedd a hűtőbe. Tálaláskor csorgass rá natúr johurtot, citromlevelekkel díszítheted.

Tipp:

Tálaláskor reszelj rá friss citromhéjat, brutális lesz a hatás!

Ha könnyű, nyári, de egy kicsit különlegesebb levesre vágysz, ezt a receptet épp neked találták ki! De szinttén nagy sláger a nyáron a kuoricaleves, amit tényleg érdemes legalább egyszer kipróbálnod!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek