kulcsár edina
Bográcsozás, grillpartik után még egy kis édességre vágysz? Csak dobd a parázs közé és már kész is van.
Bográcsgulyás, vagy a grillparti után még vágysz egy kis desszertre? Mi sem egyszerűbb, bármelyik receptet választod, gyorsan remek édességgel kápráztathatod el a társaságod.
A faszénen készült húsoknál csak egy jobb van, a faszénen készült desszertek!
A grillezett alma, banán, brownie narancsban, kelt tészta, vagy a pattogatott kukorica a lankadó parázsban 5-10 perc alatt elkészül!
Vágd félbe az almákat, távolítsd el a magházukat, helyére tegyél egy kis vajat, 1 szem kockacukorot és hintsd meg fahéjjal. Csomagold alufóliába, és mehet a parázsba 5-10 percre. A karamellizált fahéjas alma mennyei csemege!
Vágj a banánra egy kis "zsebet". Ebbe tegyél csokidarabokat, tekerd fóliába és mehet a parázsba 5-10 percre. Kevés tökéletesebb desszert van, mint a banán csokival grillezve! Az élmény egy gombóc fagyival fokozható!
A kukoricaszemeket 1 teáskanál olajjal keverd össze, tedd egy serpenyőbe és jól tekerd körbe alufóliával. Arra figyelj, hogy elegendő helye legyen majd a kész kukoricáknak! Folyamatos rázogatással tartsd a parázs felett, addig, míg pattognak a szemek. A végén sóval, vajjal ízesítheted! Ha nincs kéznél serpenyő, akár te is elkészítheted alufóliából az "edényt", majd egy botra erősítheted.
Egy doboz mirelit kelt tésztát vágj ujjnyi vastag kb.8-10cm hosszú darabokra. Tekerd a botra és kb. 8-10 percig süsd a parázs felett. Amikor aranybarna, forgasd meg olvasztott vajban, majd fahéjas cukorban. Gyerekeknél garantált sikered lesz!
Ez a desszert egy picivel több előkészületet igényel, de megéri a fáradtságot, ha az eredményre gondolsz. A csokis brownie, a narancs harmonikus ízével keveredve a grillen felejthetetlen ízorgia!
A brownie tésztáját töltsd a narancs héjába, csomagold fóliába és tedd a parázsba egy negyed órára.
Kedvenc gyümölcseidet keverd össze olvasztott vajjal, tegyél hozzá mézet, vagy barna cukrot és szórd meg egy kis fahéjjal, vanília cukorral. Alufóliából formázz kosárkákba adagold bele a gyümölcsöt és mehet a parázsba karamellizálódni!