RETRO RÁDIÓ

A legfinomabb parázson sült desszertek.

A legfinomabb parázson sült desszertek.
Büki Rozi
Szerző
Büki Rozi
Létrehozva2015. 07. 04. 21:00

Bográcsozás, grillpartik után még egy kis édességre vágysz? Csak dobd a parázs közé és már kész is van.

Bográcsgulyás, vagy a grillparti után még vágysz egy kis desszertre? Mi sem egyszerűbb, bármelyik receptet választod, gyorsan remek édességgel kápráztathatod el a társaságod.

A faszénen készült húsoknál csak egy jobb van, a faszénen készült desszertek!

A grillezett alma, banán, brownie narancsban, kelt tészta, vagy a pattogatott kukorica a lankadó parázsban 5-10 perc alatt elkészül!

Sült alma

Vágd félbe az almákat, távolítsd el a magházukat, helyére tegyél egy kis vajat, 1 szem kockacukorot és hintsd meg fahéjjal. Csomagold alufóliába, és mehet a parázsba 5-10 percre. A karamellizált fahéjas alma mennyei csemege!

Grillezett banánhajó

Vágj a banánra egy kis "zsebet". Ebbe tegyél csokidarabokat, tekerd fóliába és mehet a parázsba 5-10 percre. Kevés tökéletesebb desszert van, mint a banán csokival grillezve! Az élmény egy gombóc  fagyival fokozható!

Pattogatott kukorica

A kukoricaszemeket 1 teáskanál olajjal keverd össze, tedd egy serpenyőbe és jól tekerd körbe alufóliával. Arra figyelj, hogy elegendő helye legyen majd a kész kukoricáknak! Folyamatos rázogatással tartsd a parázs felett, addig, míg  pattognak a szemek.  A végén sóval, vajjal ízesítheted! Ha nincs kéznél serpenyő, akár te is elkészítheted alufóliából az "edényt", majd egy botra erősítheted.

Fahéjas spirál

Egy doboz mirelit kelt tésztát vágj ujjnyi vastag  kb.8-10cm hosszú darabokra. Tekerd a botra és kb. 8-10 percig süsd a parázs felett. Amikor aranybarna, forgasd meg olvasztott vajban, majd fahéjas cukorban. Gyerekeknél garantált sikered lesz!

Brownie narancsban

Ez a desszert egy picivel több előkészületet igényel, de megéri a fáradtságot,  ha az eredményre gondolsz. A csokis brownie, a narancs harmonikus ízével keveredve a grillen felejthetetlen ízorgia!

A brownie tésztáját töltsd a narancs héjába, csomagold fóliába és tedd a parázsba egy negyed órára.

Grillezett gyümölcssaláta kosárka

Kedvenc gyümölcseidet keverd össze olvasztott vajjal, tegyél hozzá mézet, vagy barna cukrot és szórd meg egy kis fahéjjal, vanília cukorral. Alufóliából formázz kosárkákba adagold bele a gyümölcsöt és mehet a parázsba karamellizálódni!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.