RETRO RÁDIÓ

Télen is imádnád a koviubit? Mutatjuk, hogy kell elrakni!

Télen is imádnád a koviubit? Mutatjuk, hogy kell elrakni!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 06. 16. 09:30

Mi is idézhetné fel jobban a nyár ízeit a szürke télben, mint a roppanós koviubi? Csakhogy ez a hûsítõ csemege nem tartós, néhány hét után megromlik. Egy ötletes módszerrel azonban hosszú hónapokat is kibír üvegben.

A kiindulópont természetesen frissen kovászolt uborka, ezt kell a befőttekhez hasonlóan csírátlanítani, ami mindenképpen kihívás - tekintve, hogy a kovászos uborka erjesztéses eljárással készül.

Épp ezért nagyon fontos, hogy tisztán és precízen dolgozz!

Így lesz tartós a koviubi

  • A befőttes üvegeket mosd el, forró vízben sterilizáld. Emeld ki a vízfürdőből az üvegeket, hagyd, hogy maguktól száradjanak meg.
  • A kovászos uborkákat állítva, de lé nélkül rakd az üvegbe! Egy magas falú lábos aljára teríts egy konyharuhát, erre tedd az uborkával teli üvegeket. A lábost töltsd fel vízzel annyira, hogy az üvegek pereme nagyjából 1 cm-re kiálljon. Tedd fel forrni.
  • Egy másik lábosban az átszűrt kovászos uborkalét is forrald fel.
  • Amikor forrni kezd a befőttes üvegek körül a lábasban a víz, öntsd fel az uborkát a forró kovászos lével, és még 1 percig forrald így tovább.
  • Zárd el a gázt, és jó szorosan csavard rá az üvegekre a tetőt. Óvatosan, mert forró! Hagyd így kihűlni, kb. 5-6 óra múlva emeld ki az üvegeket a fürdőből. Kész is a téli koviubi!
  • Hozzátartozik az igazsághoz, hogy az így eltett uborka nem annyira ropog, mint a hőkezelés nélküli nyári koviubi.

    De nem is puhul meg,

    az íze pedig tökéletesen ugyanolyan!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.