RETRO RÁDIÓ

Sütni sem kell! Nem hízlal a minisüti!

Sütni sem kell! Nem hízlal a minisüti!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 06. 24. 22:10

Utálod a pepecselést, sütögetést a konyhában? Ezt az egyszerû desszertet neked találták ki! Pláne, ha fogyókúrázol, ebben ugyanis egy morzsányi cukor sincs!

Málnás mini sajttorta

(Knap Daniella receptje)


Tészta:

  • 120 g darált diétás keksz (pl. Update)

  • 15 g mandulaliszt

  • 60 g olvasztott vaj


    Krém:

  • 250g mascarpone

  • 1cs Update Vanilla Sweet porrá darálva

  • 1/2 kupaknyi Update Lovely Sweet édesítő

  • 7g étkezési zselatin + kevés víz a feloldásához

    Málnazselé:

  • 75g málna

  •  1 mk étkezési zselatin

  • 1/3 kupak Update Lovely Sweet édesítő

    Díszítés: Néhány szem málna.


    Így készítsd:

    Az alaphoz a kekszet daráld finomra, add hozzá a mandulalisztet és az olvasztott vajat, keverd össze.  A kekszes alapot nyomkodd a mini sütőformák aljába és egy órára tedd hűtőbe így.

    A málnazselét nyomkodd össze villával, add hozzá az édesítőt, illetve a zselatint és melegítsd össze. Minden kosárka aljába tölts a langyosra hűtött málnazseléből.

    A mascarponét keverd simára az édesítőszerrel és a vaníliával. Kevés vízzel keverd ki a zselatint, melegítsd fel. A zselatinos léhez tegyél egy keveset a mascarponés krémből. keverd csomómentesre, majd forgasd bele az egész mascarponét.

    Ezt a mascarpone krémet kanalazd a málnazselé réteg tetejére. Tedd a mini tortácskákat hűtőbe, néhány óra alatt szépen megdermed a krém. Mielőtt kiteszed az asztalra, néhány szem málnával díszítsd a sütik tetejét.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.