"Időben szóltam, hogy elmebeteg" - Gulyás Gergely keményen beleszállt Magyar Péterbe

INSIDER
Létrehozva: 2015.06.17.

Nem kell a dinnyét lékelni! Ha jót akarsz keresd a sárga foltot!

Nem akarsz léket vágatni, nehogy mindent összekenjen hazáig a dinnyelé? De, ha nem tudod a titkot, könnyen egy tökkel térhetsz haza. Megmutatjuk mit kell figyelned, hogy a legjobb gyümölcsöt vidd haza!

Szerző Büki Rozi

Ha görögdinnyét vásárolsz az olyan mint egy karácsonyi ajándék. Nem tudhatod mit rejt magában, míg fel nem vágod.

Te is ütögetéssel szeretnéd megtalálni a mézédes dinnyét ? Sokak szerint a "hang teszttel" eredményesen megállapítható a dinnye cukortartalma.  Azonban ez túl szubjektív, és ha nem akarsz egy afrikai doboshoz hasonlítani a dinnyeárusnál, ebből a három részből álló teszt segítségével biztosra mehetsz, hogy dinnye helyett ne tökkel térj haza.

Lássuk lépésről-lépésre

1. A jó görögdinnye szimmetrikus, vastag héján néhány apróbb karcolás van. Az érett dinnyének sötét zöld a színe.

2. A görögdinnye 92 %-a víz, ha zamatos dinnyét szeretnél válaszd a  viszonylag nagy méretet.

3. Ha a dinnye héján sárga foltot találsz (ott feküdt a földön), biztos lehetsz benne, hogy elég időt töltött a dinnye földön.  A folt nélküli dinnyét hamarabb leszedték, így nem tudott zamatosra érni.

Ha mégis csalódás érne, az csak véletlen! A jó hír pedig, hogy a nem túl édes görögdinnyéből egy csodálatos és könnyen elkészíthető hideg levest készíthetsz.

Olyan mint egy gazpacho, de még annál is üdítőbb! Ilyen egyszerűen elkészítheted:

Hozzávalók

  • 6 csésze mag nélküli görögdinnye, felkockázva 

  • 1/3 csésze apróra vágott friss menta 

  • 1 csésze uborka, hámozott és apróra felkockázott 

  • 1 kis jalapeño paprika, magok nélkül, darálva

  • 1 fej vöröshagyma, kockára vágva 

  • 1/2 csésze fiatal zeller, kockára vágva 

  • 2 evőkanál friss citromlé ( ízlés szerint )

  • 2 evőkanál balzsamecet vagy vörös borecet 

  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint 

    Előkészítése:

    Pürésítsd össze a  dinnye darabokat, tedd egy tálba és add hozzá a többi hozzávalót. Rakd hűtőszekrénybe legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    Díszítsd néhány levél friss mentalevéllel.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek