RETRO RÁDIÓ

Nem kell a dinnyét lékelni! Ha jót akarsz keresd a sárga foltot!

Nem kell a dinnyét lékelni! Ha jót akarsz keresd a sárga foltot!
Büki Rozi
Szerző
Büki Rozi
Létrehozva2015. 06. 17. 21:07

Nem akarsz léket vágatni, nehogy mindent összekenjen hazáig a dinnyelé? De, ha nem tudod a titkot, könnyen egy tökkel térhetsz haza. Megmutatjuk mit kell figyelned, hogy a legjobb gyümölcsöt vidd haza!

Ha görögdinnyét vásárolsz az olyan mint egy karácsonyi ajándék. Nem tudhatod mit rejt magában, míg fel nem vágod.

Te is ütögetéssel szeretnéd megtalálni a mézédes dinnyét ? Sokak szerint a "hang teszttel" eredményesen megállapítható a dinnye cukortartalma.  Azonban ez túl szubjektív, és ha nem akarsz egy afrikai doboshoz hasonlítani a dinnyeárusnál, ebből a három részből álló teszt segítségével biztosra mehetsz, hogy dinnye helyett ne tökkel térj haza.

Lássuk lépésről-lépésre

1. A jó görögdinnye szimmetrikus, vastag héján néhány apróbb karcolás van. Az érett dinnyének sötét zöld a színe.

2. A görögdinnye 92 %-a víz, ha zamatos dinnyét szeretnél válaszd a  viszonylag nagy méretet.

3. Ha a dinnye héján sárga foltot találsz (ott feküdt a földön), biztos lehetsz benne, hogy elég időt töltött a dinnye földön.  A folt nélküli dinnyét hamarabb leszedték, így nem tudott zamatosra érni.

Ha mégis csalódás érne, az csak véletlen! A jó hír pedig, hogy a nem túl édes görögdinnyéből egy csodálatos és könnyen elkészíthető hideg levest készíthetsz.

Olyan mint egy gazpacho, de még annál is üdítőbb! Ilyen egyszerűen elkészítheted:

Hozzávalók

  • 6 csésze mag nélküli görögdinnye, felkockázva 

  • 1/3 csésze apróra vágott friss menta 

  • 1 csésze uborka, hámozott és apróra felkockázott 

  • 1 kis jalapeño paprika, magok nélkül, darálva

  • 1 fej vöröshagyma, kockára vágva 

  • 1/2 csésze fiatal zeller, kockára vágva 

  • 2 evőkanál friss citromlé ( ízlés szerint )

  • 2 evőkanál balzsamecet vagy vörös borecet 

  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint 

    Előkészítése:

    Pürésítsd össze a  dinnye darabokat, tedd egy tálba és add hozzá a többi hozzávalót. Rakd hűtőszekrénybe legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    Díszítsd néhány levél friss mentalevéllel.

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.