RETRO RÁDIÓ

Ne etesd a családodat mérgekkel, készíts fillérekből egészséges ételízesítőt!

Ne etesd a családodat mérgekkel, készíts fillérekből egészséges ételízesítőt!
Büki Rozi
Szerző
Büki Rozi
Létrehozva2015. 06. 19. 18:41

Tartósítószer, adalékanyagok, ízfokozó, színezék! Ezektõl az anyagoktól mind megszabadulhatsz, ha saját magad készíted el a fûszeredet.

Főzésnél, miközben szórod az ételízesítőt a levesbe eszedbe jutott már mennyi felesleges ízfokozót etetsz meg a családdal? Készíts házi változatot, így biztos lehetsz benne, hogy egészséges fűszer kerül az ételben és jóval olcsóbb mint a bolti társa!

Készíthetsz egyszerre nagyobb adagot és ízlésed szerint variálhatod az összetevőket

Elkészítése egyszerű:

  • 1/2 kg sárgarépa

  • 1/2 kg fehérrépa

  • 1 nagy  zeller + zöldje

  • 2 vöröshagyma

  • 20 dkg karfiol

  • 1/2 kg színes paprika

  • 1 fokhagyma

  • 1 cs. petrezselyem

  • Kb. 30 dkg só ( a zöldség súlyának 10-15%)

    Szárítás a legősibb tartósítási módszer

    A megtisztított zöldségeket húsdarálón daráld le, majd keverd össze a sóval. Egy tálcán vékonyan terítsd szét, gézzel takard le és napos helyen szárítsd meg.

    Ha megszáradt kávédarálón még finomabbá őrölheted és mehet a kamra polcra.

    Télen, vagy rossz idő esetén a sütőben is száríthatod!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.