Létrehozva: 2015.06.19.

Ne etesd a családodat mérgekkel, készíts fillérekből egészséges ételízesítőt!

Tartósítószer, adalékanyagok, ízfokozó, színezék! Ezektõl az anyagoktól mind megszabadulhatsz, ha saját magad készíted el a fûszeredet.

Szerző Büki Rozi

Főzésnél, miközben szórod az ételízesítőt a levesbe eszedbe jutott már mennyi felesleges ízfokozót etetsz meg a családdal? Készíts házi változatot, így biztos lehetsz benne, hogy egészséges fűszer kerül az ételben és jóval olcsóbb mint a bolti társa!

Készíthetsz egyszerre nagyobb adagot és ízlésed szerint variálhatod az összetevőket

Elkészítése egyszerű:

  • 1/2 kg sárgarépa

  • 1/2 kg fehérrépa

  • 1 nagy  zeller + zöldje

  • 2 vöröshagyma

  • 20 dkg karfiol

  • 1/2 kg színes paprika

  • 1 fokhagyma

  • 1 cs. petrezselyem

  • Kb. 30 dkg só ( a zöldség súlyának 10-15%)

    Szárítás a legősibb tartósítási módszer

    A megtisztított zöldségeket húsdarálón daráld le, majd keverd össze a sóval. Egy tálcán vékonyan terítsd szét, gézzel takard le és napos helyen szárítsd meg.

    Ha megszáradt kávédarálón még finomabbá őrölheted és mehet a kamra polcra.

    Télen, vagy rossz idő esetén a sütőben is száríthatod!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek