RETRO RÁDIÓ

Kemény a vaj? Szelidítsd meg 1 perc alatt!

Kemény a vaj? Szelidítsd meg 1 perc alatt!
Váradi Zsuzsi
Szerző
Váradi Zsuzsi
Létrehozva2015. 06. 28. 00:09

Hirtelen eszedbe jutott, hogy jó lenne sütit sütni, de nem tudsz nekilátni, mert túl kemény a vaj? Mutatunk egy zseniális ötletet!

 

Ha túl kemény a vaj vagy a margarin, és ezért nem tudod beledolgozni a sütemény tésztájába, akkor reszeld le a kívánt mennyiséget nagyobb lyukú sajtreszelőn, így azonnal használható lesz. Ha olvadt állagú margarin vagy vaj is megfelel, akkor a fagyos kockát aprítsd kisebb darabokban egy bögrébe, és tedd be néhány másodpercre a mikróba.

Egyben sose mikrózd a tömböt, mert a hirtelen hőhatásra szétrobbanhat és teljesen összezsírozta a mikró belsejét.

A művelethez vagy olvasztóprogramot, vagy alacsony fokozatot használj, és inkább több rövid hevítési szakasszal próbálkozz egymás után!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.