Létrehozva: 2015.06.28.

Kemény a vaj? Szelidítsd meg 1 perc alatt!

Hirtelen eszedbe jutott, hogy jó lenne sütit sütni, de nem tudsz nekilátni, mert túl kemény a vaj? Mutatunk egy zseniális ötletet!

Szerző Váradi Zsuzsi

 

Ha túl kemény a vaj vagy a margarin, és ezért nem tudod beledolgozni a sütemény tésztájába, akkor reszeld le a kívánt mennyiséget nagyobb lyukú sajtreszelőn, így azonnal használható lesz. Ha olvadt állagú margarin vagy vaj is megfelel, akkor a fagyos kockát aprítsd kisebb darabokban egy bögrébe, és tedd be néhány másodpercre a mikróba.

Egyben sose mikrózd a tömböt, mert a hirtelen hőhatásra szétrobbanhat és teljesen összezsírozta a mikró belsejét.

A művelethez vagy olvasztóprogramot, vagy alacsony fokozatot használj, és inkább több rövid hevítési szakasszal próbálkozz egymás után!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek