tóth gabi
Ha eddig nem ettél mexikói melegszendvicset, azonnal szakítsd meg ezt a hagyományt! Pláne így, hogy olyan recepttel rukkolunk elõ, hogy az beájulás!
Nem az a legnagyobb baj, hogy drága a gyorséttermi kaja, hanem az, hogy többnyire hitvány alapanyagokból készül. Egészség szempontjából mindig a hozzáadott cukor jelenti a legnagyobb gondot. Knap Daniella egy nagy bravúrral megmutatja, milyen az igazán trendi, de otthon is elkészíthető gyorskaja egészséges változata. Irány Mexikó! Éljen a Quesadilla!
Bátran állíthatjuk, hogy egyszerűen csúcs ez a recept!
Tészta:
20 dkg csökkentett szénhidráttartalmú liszt (pl. Update1)
2 dl langyos víz
2 ek olívaolaj
1 kk só
1 tk sütőpor
Töltelék:
- Ízlés szerint különböző zöldségek, kissé összepirítva
- Roston sült fűszeres csirkemell falatok
- Reszelt sajt
Így készítsd:
A tésztához gyúrd össze a hozzávalókat. Szinte hihetetlen, de 1 perc alatt összeáll! Hagyd néhány percig pihenni.
Eközben kevés olajon pirítsd le a csirkemellet. A zöldségeket pirítva vagy nyersen is használhatod, ki hogy szereti.
A tésztát pihentetés után kissé gyúrd át, majd vágd négy részre. Mind a négy részt nyújtsd papírvékonyra.
A lapokat - mindkét oldalakun - felforrósított teflon serpenyőben egyesével süsd ki. Akkor jó, ha a tészta szépen felhólyagosodik.
A készresült tésztalapok egyik felét szórd meg sajttal, a sajtos részt pakold meg töltelékkel, majd erre ismét szórj sajtot. Ha ez kész, a töltelékes részre hajtsd rá a tésztalap üresen maradt másik felét.
Ezután vagy toast sütőben vagy pedig egyszerű serpenyőben süsd át a quesadilla-t. Kívülről szépen megpirul, a sajt odabent megolvad - kellemesen összeragasztva az ízletes tortilla szendvicset.
Tippek:
És ha már az egészségnél tarunk, azt tudtad, hogy pizzát liszt nélkül is készíthetsz?