7 éve

A világ legegészségesebb pizzája, liszt nélkül!

Imádod a pizzát és eszed ágában sincs lemondani róla a fogyókúra kedvéért? Nem is kell! Velünk elkészítheted a világ legegészségesebb pizzáját, méghozzá liszt nélkül!

Szerző Laki Irén

Pizzaalap:

  • 1 fej karfiol
  • 10 dkg darált mandula
  • 1 ek oregánó
  • 1 ek szárított bazsalikom
  • 2 tojás
  • Szósz: 

    hozzáadott cukor nélkül készült paradicsomszósz vagy ketchup, pl. Update

    Feltét:

  • 10-15 szem miniparadicsom
  • 20 dkg pizza mozzarella
  • friss bazsalikom
  • só és bors ízlés szerint
  • Így készítsd:

    1. A karfiolt tisztítsd meg, vágd nagyobb darabokra, majd aprítógépben készíts belőle morzsalékot. 

    2. A karfiolmorzsát terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsin, majd a tepsit told 190 fokra előmelegített sütőbe, 15 percig hagyd bent. 

    3. A megereszkedett karfiolmorzsalékot borítsd egy tiszta konyharuhára, és csavarj ki belőle annyi levet, amennyit csak tudsz. 

    4. Az így kapott tömör pépet dolgozd össze az őrölt mandulával, a tojásokkal illetve a fűszerekkel.

    5. Bélelj sütőpapírral egy tepsit, csorgass rá olíva olajat, majd egyenletesen oszlasd el rajta a pizza „tésztáját”.

    6. A pizza alapot 240 fokon kb. 15 percig süsd a sütőben. 

    7. A félig kész alapot kend meg paradicsomszósszal, mehet rá a felkarikázott sajt és a miniparadicsom is. Szórj rá frissen őrölt borsot és sallangokra vágott friss bazsalikomlevelet. 

    8. Utolsó sütési fázis, tedd a pizzádat 8-10 percre 240 fokos sütőbe, és már kész is a legegészségesebb pizza a világon!

    Szerző Laki Irén

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!