tóth gabi
Palacsintából soha nem elég, lehet az sós vagy édes egyszerűen nem lehet megunni. Ezt a finomságot, akár már reggelire is elkészítheted!
Sonkás-sajtos palacsinta
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Tedd a tojásokat, a tejet, egy kis olvasztott vajat, a lisztet és a sót egy nagyobb tálba. Botmixerrel keverd a tésztát a hozzávalókból csomómentesre.
2. Egy serpenyőt kenj ki egy kevés vajjal. Közepes lángon melegítsd meg, majd egy kis merőkanálnyi tésztát önts bele. Süsd a palacsinta tésztát, ameddig meg nem barnul, majd fordítsd meg.
3. A kész palacsintákat tedd egy tányérra. A palacsinta felére szórd rá a sajtot, a sonkát és tekerd fel.
4. Rakj ismét a serpenyőbe vajat és a palacsintákat helyezd bele, süsd mindkét oldalát. A sajt szépen megolvad a forró tésztában. Sorakoztasd ezeket egy tányérra, tálald ízlésesen reggelire.
Jó étvágyat!