OTTHONKA

Gyűlölsz mosogatni? Ettől a trükktől lesz könnyebb az életed

Sokak számára a mosogatás a legutálatosabb házimunka. Minden nap többször is feltornyosulnak a mosatlan edények, és maguktól sehogy se akarnak eltûnni. Megbirkózni velük reménytelenül hosszadalmas, fárasztó munka. De ha megfogadod a remek ötleteket, könnyûvé és egyszerûvé válik.
címkék:

Sajnos a házimunkákat muszáj elvégezni, mert különben az otthon egy katasztrófa helyszínévé válik. Persze, megcsinálunk mindent, de azért vannak olyan munkák, melyeket a többinél jobban utálunk. Te a mosogatással vagy így? Mérhetetlenül nyomaszt a mosogatóban egyre szaporodó, tornyokba halmozott mosatlan edények tömege?

Szinte reménytelennek látod a mindennapos harcot a piszkos edények áradatával?

Csak neked, most 7 trükköt mutatunk, melyek megmentik az életedet.

Akár kézzel, akár géppel mosogatsz, velük időt és energiát spórolhatsz meg. Ha kipróbálod őket, máris sokkal egyszerűbb lesz ez a munka. Lehet, hogy a végén még megbarátkozol vele?

Vacsora előtt már áznak

Mielőtt hozzálátsz a főzésnek, ereszd tele a mosogatót meleg vízzel. Tegyél bele egy kis mosogatószert. Főzés közben, amivel már végeztél, pottyantsd a vízbe.

Így nincs módja az ételnek rászáradni, bebetonozódni.

A beszáradt edényeket a legnehezebb elmosogatni.

Vacsora után hozzáteszed az elhasznált tányérokat, evőeszközöket, és azon frissiben elmosogathatod.

Odaégett étel a serpenyőben, lábasban

A leégetett edényt nagyon nehéz elmosogatni. A beleégett maradék eltávolítása kimerítő fizikai munka, sokáig tart, néha reménytelennek tűnik. Legközelebb, ha odaég valami, töltsd meg hideg vízzel, szórj bele 3 evőkanál asztali sót. Hagyd ázni egy éjen át. Másnap forrald fel a keveréket, majd öntsd ki belőle. Könnyedén tisztára moshatod egy kis mosószeres meleg vízzel.

Kezdd mindig a legkisebbel

A mosogatást kezdd mindig a legkisebb darabokkal, úgy haladj az egyre nagyobbak felé. A nagy lábasokkal fejezd be a munkát. A balesetek elkerülése érdekében a poharak álljanak a sor elején.

Így nem kell piszkosodó vízzel érintkezniük, ráadásul még véletlenül se vered le őket, míg várakoznak a sorukra.

Mosóháló a mosogatóban?

Igen. Legyen kéznél mindig egy külön, csak mosogatásra használt mosóháló a konyhában. Az apró, könnyű darabokat, - mint amilyen a műanyag kupak, a zárótető – pakold bele, hogy ne hulljanak le a mosogatógép pakoló tálcájáról.

Ecet a csúf víznyomok ellen

A tiszta poharakon megmaradó víznyomok úgy elcsúfítják a poharakat, mintha el se mosogattad volna. Újabb sikertelenség, ami elveszi a kedvedet.

Megoldás: A poharak öblítővízébe löttyents egy kis ecetet.

Pohárgyilkos mosogatógép?

Épp a kedvenceid, a talpas boros és a karcsú pezsgős poharak életveszélyben érezhetik magukat a mosogatógépben. A víz nagy erővel lökődik nekik, ide-oda sodorja őket. Néha egymásnak ütődnek, és megsérülnek.

Megoldás: Rögzítsd a poharakat egy-egy befőttesgumival a rácshoz.

A konyhamalacot is mosdasd meg időnként

Te is beszereltetted ezt a szerveshulladék őrlésére és a lefolyóban való eltüntetésére szolgáló ügyes kis szerkezetet? Mindenhonnan azt hallottad, hogy nem szükséges tisztítani. Azért, ha gyanús szagok áradnak belőle, mégiscsak muszáj tenni valamit.

Megoldás: Önts ecetes vizet vagy citromos vizet a jégkockatartóba, és fagyaszd be. A kész jégkockákat dobd a konyhamalac szájába. Olvadás közben a felszabadult ecet vagy a citromos víz folyamatosan illatosítja a pociját, közömbösíti a szagokat.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?