OTTHONKA

Brutális hőségriadó! Erre figyelj, hogy átvészeld a kánikulát!

Embert próbáló napok elé nézünk, pokoli lesz a meleg. Segítünk, hogy könnyebben kibírd a forróságot.
  • Szerző: Ripost

Senkit sem fog kímélni az ránk váró napok időjárása. Komoly esély van rá, hogy a 40 fokot is eléri a hőmérő higanyszála - és az éjszakák sem hoznak most enyhülést. Az idei legdurvább hőségriadó még azokat is megviseli, akik egyébként egészen jól bírják a meleget. Néhány trükk viszont csodákra képes.

1. Víz alá a csuklót

Csuklódat tedd hideg víz alá, engedd, hogy 1-2 percen alatt alaposan lehűljön. Ha ezen a területen hűsíted magad, az az egész testedet jóleső hűvös járja át.

2. Borogatás és ventilátor

Lefekvéskor csavarj a bokád köré hűvös borogatást, és kapcsold be a ventilátort. Amikor az anyag már átmelegszik, akkor is enyhülést ad a nedvesség, mely a ventilátor által átmozgatott levegővel hűsíti a tested.

3. Permet a falakra

A lakásokban különösen azért nehéz átvészelni a forróságot, mert ilyen időben már a falak is ontják magukból a meleget. Ha rendszeresen vizes permettel fújod be a nagyobb felületeket, akkor le tudod lassítani az átmelegedést, és tovább marad hűvös a lakás.

4. Üdítőket a mélyhűtőbe

Mindig legyen nálad folyadék. De ne elégedj meg azzal, hogy a hűtőbe teszed. Rakd éjszakára a palackot a mélyhűtőbe. Útközben az üveggel homlokodat is hűsíteni tudod, italod pedig sokkal tovább marad így hideg.

5. Leégés elleni testápolás

A leégés és napozás utáni testápolók és krémek legnagyobb előnye, hogy hűsítő hatásúak. Használd ezeket ilyen időben még akkor is, hanem voltál a strandon. Meglepően jó érzést tudnak nyújtani.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?