OTTHONKA

A medencéknek leáldozott, az igazán menők újabban ide csobbannak

Az úgynevezett fürdőtavak egyre népszerûbbek. Sokkal természetesebb látványt nyújtanak, mint bármelyik luxusmedence.
címkék:

A fürdőtó egy olyan kerti tó, amiben fürödni is lehet. Lényegében két vizes műfaj fúziója:  egyszerre lehet benne pancsolni és úszni, mint egy medencében, de a medrébe telepített növényzettel egységes kerti látványt nyújt és a természetesség hatását kelti - akárcsak egy természetes tó.

Továbbá  míg a medence egy erősen szezonális dolog, a fürdőtó télen is díszlik és funkcionál, egész évben használható. Akár mínusz 10 fokban is, ha van hozzá szauna.

A fürdőtavak legnagyobb előnye, hogy esztétikusan képesek belesimulni bármilyen stílusú kertbe, hiszen növény- és állatviláguk szabadon alakítható, és ízlésesen lehet elhelyezni itt a kerti bútorokat. Egy speciális mini ökoszisztémát is létrehozhatunk, amibe ha gondosan válogatjuk össze a fajokat, akkor egy önfenntartó és öntisztító rendszert kapunk, így csak nagyon ritkán szorul vegyszeres tisztításra a tó vize.

A fürdőtó ötvözi a kellemeset a hasznossal és egy olyan mini szentélyt varázsol a kertbe, aminek  mindenki a csodájára jár és a szomszéd pedig sárgul az irigységtől, hogy neki nincs ilyen...

címkék: