MEDICINA

Szétolvadsz a hőségben? Ez a trükk illatosan tart

Ne szépítsük: a kánikula igenis kihívás, ha a reggeli zuhany után néhány órával is friss szeretnél maradni. A dezodor néha nem bizonyul elégséges megoldásnak, de létezik néhány trükkös módszer, amivel hatásosan kezelheted a helyzetet.
  • Szerző: Ripost

Mosakodj arctisztítóval!

A kellemetlen szagokat nem önmagában az izzadság okozza, hanem a baktériumok. Ezért bármennyire is furcsán hangzik, hónaljad hálás lesz érte, ha ezeken a napokon antibakteriális arctisztítóval mosod meg őket. Érdemes olyat választanod, melyet makacs pattanásokra fejlesztettek és amely benzoil-peroxidot tartalmaz.

 

A kézfertőtlenítő csodát tesz

Ha napközben kell felfrissíteni magad, akkor gyors és hatásos megoldás, hogy áttörlöd és felfrissíted hajlataidat kézfertőtlenítővel. Antibakteriális hatása kivégzi a kellemetlen szagokat, felfrissít és üdévé tesz.

 

Este használd a dezodort, ne reggel!

Az esti zuhany után, lefekvés előtt használd a stiftet és dezodort a szakértő szerint. Ilyenkor kevésbé izzadunk, az izzadásgátló dezodoroknak pedig több idejük van kifejteni a hatásukat, mely aztán frissen tart napközben is.

 

Várj 15 percet a zuhanyzás után

Úgy tűnik, hogy a dezodorálásnak nagyon is komoly művészete van, mert a szakértő azt is mondja, hogy a zuhanyzás után közvetlenül használt dezodor sokkal kevésbé hatásos, mint az, ha vársz vele kicsit. Alaposan törölközz meg, várj 15 percet a zuhany vagy fürdés után, és csak ezt követően használd a stifted.

 

Igazi meglepetés: vodka jéggel

És mit tegyél, ha az esti buli közben szeretnéd felfrissíteni magad, de nincs a kezed ügyében kézfertőtlenítő, mobilzuhany vagy arctisztító? Rendelj egy vodkát jéggel! Meg is ihatod persze, ha inkább a hangulatodat szeretnéd feldobni, nem az illatodat, de remekül működik antibakteriális tisztálkodószerként. Egy eldugottabb sarokban töröld át a vodkával hónaljad, és máris folytathatod a táncot. De feltétlenül tisztán kérd, és kérd meg, hogy még citromkarikát se rakjanak bele, mert így tudod elkerülni, hogy ragacsos maradj.

És ezeket olvastad már?