MEDICINA

Megható történet, így mentette meg egy 6 éves kislány a testvérét

A hatéves kislány tudta, hogy rá van szükség ahhoz, hogy a kisöccse meggyógyuljon. Épp ezért még egy mûtétnek is kész volt alávetni magát.
  • Szerző: Ripost

A hatéves brit Sophia Ashby és kisöccse, a még babakorú Caleb között szorosabb a kapocs egyszerű testvéri köteléknél. Caleb ugyanis a nővérétől kapott csontvelőnek köszönheti, hogy esélyt kapott a gyógyulásra.

A négy hónapos baba szívrendellenességgel jött a világra, és születése után komoly műtéten esett át.  A beavatkozás után viszont olyan alacsony volt a fehérvérsejt-száma, hogy sürgősen csontvelő-átültetést javasoltak az orvosok, mert ebben az állapotban a legkisebb fertőzés is az életébe kerülhetett volna.

A hatéves Sophiát az orvosok alkalmasnak találták donornak, a kislány pedig bátran vállalta  a műtétet, amelynek során a csípőcsontjából nyerték ki a csontvelőt.

Két hét múlva kiderült, hogy a pici szervezete befogadta a testvére csontvelőjét, így Caleb végre a gyógyulás útjára léphetett - Sophia pedig azóta egy pillanatra sem hagyja magára a kisöccsét. Egyelőre a kórházi iskolában végzi tanulmányait, mivel csak hat-nyolc hét után térhet haza a család.

A kozmetikusként dolgozó anyuka nagyon büszke bátor kislányára, aki a megterhelő procedúra alatt is végig mosolygott, és tudta, hogy jót tesz. Így is volt, hiszen a baba élete az átültetés sikerén múlt. "Ha odaadom Calebnek a csontomat, akkor élni fog" - jelentette ki a kislány az operáció előtt.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?