MEDICINA

Itt a megoldás nők számára: Így tudsz könnyen elaludni

Nem alszol jól, és éjszaka többször is felébredsz? Egy kutatás most fura, de hatásos gyógymódot kínál a nők alvászavaraira. Megsúgjuk, mi a tippjük!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Egy új kutatás szerint azoknak a nőknek, akik rosszul alszanak éjszakánként, fel kellene engedniük az ágyukba a kutyájukat. Amerikai tudósok szerint a nők több mint fele osztja meg az ágyát a kedvencével, és ők azok is, akik hamarabb lefekszenek, jobban alszanak, és reggel korábban kelnek. A kutatás szerint a kutyák ebből a szempontból jobb hálótársak, mint akár a macskák, akár a férfiak.

A tudósok úgy vélik, hogy a kutyájukkal alvó nők nagyobb biztonságban érzik magukat, ezért jobb az álmuk.

A kutyákkal egyébként szoros szimbiózisban élünk, mind bennük, mind pedig bennünk megemelkedik kötődést kiváltó oxitocin hormon szintje, ha együtt vagyunk. A 962 nőt vizsgáló kutatás szerint sem a macskájukkal, sem pedig a partnerükkel alvó nők nem pihentek olyan jól, mint azok, akik a kutyájukkal aludtak.

Érdekes tény egyébként, hogy míg a megkérdezettek 13 százaléka a partnerével összebújva alszik, míg 63 százaléka inkább az ágy másik végébe húzódik. És míg a férfiak jobban alszanak a szeretett nővel egy ágyban, addig a nőkre ez nem jellemző: ők hamarabb felébrednek, ha mellettük horkol valaki.

címkék:
És ezeket olvastad már?