MEDICINA

Ilyen még nem volt. Bérelj magadnak sétálótársat!

Segítséget kérnél, de nem tudod, kihez fordulhatnál? A pszichológus drága és nem biztos, hogy használ. A sétálóember megoldás lehet!

Biztos te is voltál már olyan mélyponton, amikor úgy érezted, sose keveredsz ki a  gödörből. Amikor minden összejött: párkapcsolati problémák, kudarc, depresszió, amikor úgy érezted, kihúzták a lábad alól a talajt. Amikor fogalmad sem volt, hogy folytasd-e azt, ami elromlott vagy belekezdj egy teljesen újba. Talán azóta helyre is jött az életed. Talán mindez gyorsabban is megtörténhetett volna, ha van melletted segítség. Valaki, akinek kiöntheted a bánatod, aki segít lelki terheid cipelésében.

Jön egy pasi, leveszi rólad a lelki terheket

Nagyvárosi serpa, így nevezi magát Haas György, aki az üzleti világból indulva lett mentálhigiénés szakember,  s akivel bármikor elmehetsz egy nagyot sétálni, beszélgetni. A Serpa - nevezzük csak így - valójában 14 éves kora óta foglalkozik mások lelki problémáival. Először nem is értette miért, ma már ösztönösen segít, ám hogy a támaszadásnak legyen kerete, létrehozta a Sétálj velem internetes oldalt, ahol bárki könnyen megtalálhatja. A dolog egyszerű és zseniális. A serpa segít cipelni a terhed. Segít abban, hogy megértsd önmagad, vezet az utadon.  Szándékosan nem használja a pszichológus, vagy a pszichiáter kifejezést, itt nincs rendelő, nincs feszengés. Kellemes, laza séta van. A szakember nem mondja meg, hogy mit csinálj. A válasz ugyanis benned van. De egyedül képtelen vagy előcsalogatni.

„A válasz nem nálam van, hanem annál, aki a kérdést hozza. Csak nem fér hozzá. Én ezt a hozzáférést segítem” - ez a nagyvárosi serpa mottója.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?