kulcsár edina
A tartalmas reggeli jó kezdete lehet az elõttünk álló napnak. Érdemes több figyelmet szentelnünk a választásra, hiszen az egész napunkra hatással lehet.
Sok módszer van arra, hogy egy finom tojásos reggelit készítsünk magunknak, nem kell mindig csak a rántottában gondolkodnunk. Ha ezt választjuk első étkezésnek, az nemcsak azért jó, mert könnyen variálható, hanem azért is, mert fehérjetartalma elegendő energiát ad az ebédig, és még a szénhidrát vagy a vércukor miatt sem kell aggódnunk. Ráadásul a tojás tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így nem is lehetne jobb kezdete egy zsírégető napnak. Ráadásul úgy eltelünk tőle, hogy délig garantáltan nem akarunk majd újra enni.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Olívaolajban pirítsd meg a hagymát, majd tegyél hozzá a fokhagymát és a zöldpaprikát. Keverd meg és hagyd még egy percet sülni.
2. Adj hozzá a kiolvasztott spenótot, süsd nagyjából 4-5 percen keresztül, keverj hozzá a köményt, koriandert, sót, borsot. Hagyd további 1 percen keresztül sülni.
3. Majd helyezd át a keveréket egy edénybe, tegyél hozzá a húslevest és botmixerrel készíts belőle pürét.
4. Öntsd vissza a keveréket a serpenyőbe, és a felütött tojásokat rakd ízlésesen elosztva a tetejére. Fedő alatt süsd addig, ameddig a tojások teljesen megsülnek.
5. Tálalásnál szórj az étel tetejére petrezselymet, korandert, pirospaprikát.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Serpenyőben a hagymát és a fokhagymát pirítsd meg. Adj hozzá a 2-3 cm-re feldarabolt spárgákat. Addig főzd, amíg a spárgák megpuhulnak. (3-4 perc).
2. Közben a tojásokat verd fel. Keverd hozzá a fűszereket.
3. Add hozzá a spárgához, keverj rajta egyet és tedd hozzá a fetát is, egyenlően elosztva a tetejére. Kavarás nélkül főzd további 3-4 percen keresztül.
4. Helyezd az egészet egy előmelegített sütőbe és további 12 percig süsd. Majd vedd ki, hagyd állni 2 percig, és utána tálalhatod.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra
2. A 3 db cipó belsejét vedd ki, rakj bele egy kevéske vajat, és helyezz bele sonkát, vagy bacont. Üss bele mindegyik cipóba 2 db tojást, tegyél a tetejére sót, borsot és parmezánt.
3. Helyezd be a sütőbe a cipókat, és nagyjából 15-20 percen keresztül süsd meg. Amint a tojás fehérjéje megsült, és a sárga az ízlésednek megfelelő, úgy nincs is más hátra, mint a tálalás.
Jó étvágyat!