tóth gabi
Ha egészséges, mégis laktató édességre vágysz, a túrógombócnál ne is keress jobbat. Igaz, az eredetit elkészíteni nagyon sokáig tart, ám most olyan variációt mutatunk, melyet a szokásos idõ töredéke alatt asztalra tehetsz. Diétázóknak is találtunk megoldást, ezzel még fogyhatsz is!
Ugye, milyen finom ilyenkor télen a bableves-túrógombóc összeállítás? A hüvelyesből főzött laktató, nehéz étel mellé mennyire jól esik a könnyed, édes-savanykás édesség, mely boldogítóan omlik szét a szádban.
A túró nagyon egészséges, mert rendkívül alacsony kalóriatartalom mellett tele van tápanyagokkal. Csak ne kéne annyi időt eltölteni a túrógombóc elkészítésével!
Most olyan receptet mutatunk, mellyel harmadannyi idő alatt tökéletes túrógombócot tehetsz az asztalra.
1. A tejben keverd el a grízt, és főzz belőle kemény tejbegrízt. Még melegen add hozzá a cukrot (vagy édesítőt).
2. Mialatt fő, az olajban vagy vajban pirítsd meg a zsemlemorzsát. Gyakran kevergesd, hogy egyenletesen barnuljon.
3. A tejbegrízt hagyd majdnem teljesen kihűlni, majd keverd bele a túrót és a vaníliás cukrot (vagy vaníliakivonatot). Villával jól dolgozd el.
4. Vizes kézzel formálj belőle kisebb vagy közepes gombócokat, és helyezd a pirított zsemlemorzsára. Óvatosan rázogatva forgasd bele.
5. A tejföl nagyon illik hozzá. Tálaláskor csorgasd meg egy kis vaníliás cukorral elkevert tejföllel.
A túrógombóc belsejébe nyomj egy fél szőlőszemet vagy más gyümölcsöt.
Még egy egész mandula vagy mogyoró is rejtőzhet a mélyén.
A sovány túrót keverd el görög joghurttal és almapürével. Tehetsz hozzá 1 tk útifűmaghéjat is. A pirított zsemlemorzsa helyett forgathatod kókuszreszelékbe, aprószemű, gluténmentes, pirított zabpehelybe vagy darált mandulába, aprított, pirított (sózatlan) földimogyoróba.
Van, aki morzsa helyett a kedvenc lekvárjával önti le.
Az ínyencek ültessenek a gombócok tetejére konyakos meggyet.
.