Létrehozva: 2015.12.26.

Színes koktélok az ünnepekre

Nem telhet el a karácsony és szilveszter koccintás nélkül. Egy csodás koktél mellett a beszélgetés is sokkal könnyebben megy. Mutatjuk a legfinomabb és legegyszerûbben elkészíthetõ italokat!

Szerző Zuti Bea

1. Almás forralt bor

Hozzávalók:

  •  15 dl minőségi vörösbor
  • 1 l rostos almalé
  • 115 g porcukor
  • 2 kisebb fahéj rúd
  • csillagánizs (Ízlés szerint)
  • 3 evőkanál narancslikőr
  • egy maroknyi piros, bogyós gyümölcs
  • 3 kisebb piros alma, szeletekre vágva
  • Elkészítés:

    Öntsd a bort és az almalevet egy nagy lábasba, add hozzá a cukrot, a fahéjat és a csillagánizst. Melegítsd fel, egyszer vagy kétszer keverd meg, amíg elolvad a cukor, majd főzd további 15 percig, lassú lángon. Fogyasztás előtt csorgass rá egy kicsi narancslikőrt, szórd meg bogyós gyümölcsökkel és tegyél bele egy almakarikát.

    2. Hófehér karácsony

    Hozzávalók:

  • 100 ml vanília vodka
  • 160 ml kókusztejszín
  • 1 evőkanál olvasztott fehér csoki
  • fél evőkanál reszelt szerecsendió
  • Elkészítés:

    Dobj jégkockát egy shakerbe, majd tedd bele a vodkát, a tejszínt, a fehér csokit és a szerecsendiót és jól rázd össze. Öntsd ki egy szép pohárba. Ha igazi ínyencségre vágysz, megspékelheted egy kanál tejszínhabbal, és csokiba mártott gyümölccsel.

    3. Karácsonyi Cosmopolitan

    Hozzávalók:

  • 500 ml vodka
  • 500 ml gyömbér ital
  • 1 l vörösáfonyalé
  • 5 citrom leve ( a héját hagyd meg a díszítéshez)
  • szeletelt gyömbér
  • Elkészítés:

    Keverd össze a hozzávalókat egy nagy kancsóban. Fogyasztás előtt tégy hozzá néhány jégkockát, és díszítsd a citrom héjával.

    4. Gránátalmás, mentás koktél

    Hozzávalók:

  • 200 ml gránátalmalé
  • Prosecco (olasz habzóbor)
  • mentalevél
  • lime
  • Elkészítés:

    Forrald fel a gránátalmalevet egy kis mentalevéllel, majd hagyd kihűlni. Fogyasztáskor töltsd meg a poharat egy rész gránátalmalével és három rész Prosecco-val. Díszítsd lime-mal és friss mentával.

    5. Narancsos forrócsoki

    Hozzávalók:

  • 150 ml tej
  • 50 ml habtejszín
  • egy fél narancs héja
  • 50 g reszelt étcsoki
  • 25 ml narancs likőr
  • Elkészítés:

    Melegítsd fel a tejet és a tejszínt egy lábasban, majd főzd hozzá a szeletelt narancshéjat. Ha felforrt, szűrd át, hogy megtisztítsd a narancshéjtól. Öntsd vissza a lábasba és add hozzá a csokit. Addig keverd, míg az el nem olvad teljesen. Végül add hozzá a narancslikőrt.

     

    Szerző Zuti Bea

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    G.w.M hatalmas titkot árult el születendő kisfiáról

    origo.hu

    Háborús üzenetet küldött Oroszország Amerikának

    borsonline.hu

    Probléma Tilla hazautaztatásával - előállították a repülőtéren

    hirtv.hu

    Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

    ripost.hu

    Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

    hirtv.hu

    Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

    travelo.hu

    Csodálatos, ingyenes nádkoronasétány épült ezen a balatoni strandon

    she.life.hu

    A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

    videa.hu

    Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

    origo.hu

    A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk