Létrehozva: 2021.02.20.

Szódabikarbóna került a zseniális palacsintába

Nem csak édes lehet a palacsinta! Ha szereted a sós ínyencségeket, ezt a receptet neked találták ki.

Sajtos palacsinta

Sajtos palacsinta
Fotó: youtube

Hozzávalók:

  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 tk. petrezselyem
  • 1tk pirospaprika
  • rozmaring-vagy zsálya
  • 100 g ricotta vagy joghurt
  • snidling
  • vaj a sütéshez
  • Így készítsd el:

  • Verd fel a tojásokat és választ szét két tálba a fehérjét és a sárgáját.
  • Keverd össze habverővel a sárgáját, és öntsd hozzá a tejet.
  • Liszthez keverd hozzá a szódabikarbónát egy tányérban, majd add hozzá a tojássárgájához és a tejhez, keverd össze a habverővel.
  • Add hozzá az olívaolajat, petrezselymet, paprikát, szárított fűszereket.
  • A tojásfehérjéket verd fel habosra, keverd hozzá a tésztához. Ügyelj rá, hogy a habot ne törd össze!
  • Vajazd ki a serpenyőt, és süsd meg a tésztát, 1-1 percen keresztül mindkét oldalán.
  • Ricottat keverd össze snidlinggel, és tedd a palacsintád tetejére. Készen is van a szuper sajtos palacsinta.
  •  

    Jó étvágyat!

    Palacsinta története:

    A palacsinta eredete a római korból származik, neve latinul placenta colt. A lepényszerű tésztát kerek kövön vagy a levendárium szerint bronzpajzson sütötték. Összetétele liszt, víz és kevéske só keveréke volt. Nagyon fontos szerepe volt a a római légiók ellátásában, mert hosszabb ideig elállt. Ezekben az időkben inkább húsfélékkel fogyasztották. Nagy valószínűséggel a rónai légiók nyomán terjedhetett el a Duna medencéjében és tőle nyugatra is.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek