FAZÉK

Így lesz szuper ropogós a rántott hús, ezt a trükköt ismerned kell

A rántott hús az ételek királya, nincs ember, aki ne szeretné! Ám ahhoz, hogy a panír igazán ropogós legyen, kell némi leleményesség. Mutatjuk a titok nyitját!
  • Szerző:

A ropogós rántott hús igazi vendégváró; ezzel a fogással nem lehet mellélőni, hiszen alig van ember, aki ne szeretné. Ám sokszor roppanós helyett szikkadt, szivacsos állaga lesz, és még a rutinos szakács sem érti, mit rontott el. Amilyen egyszerűnek tűnik ez az étel, olyan sokféleképpen lehet elrontani: például nem mindegy, milyen minőségű húst veszünk, vannak húsok, amiket nem árt pácolni sütés előtt, de még az se mindegy, hogy mikor kerül ki a hűtőből. De ha mindezekre odafigyelsz, még mindig nem biztos, hogy tökéletes lesz a végeredmény: a ropogós rántott hús titka ugyanis a jó panír. Ez pedig nem feltétlen a lisztet és a zsemlemorzsát jelenti, sőt!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: pixabay.com

Bizony, az igazán jó panírhoz a legegyenesebb út, ha elfelejted a lisztet és a zsemlemorzsát, és helyette mást használsz. Liszt helyett forgasd a húst kukoricakeményítőbe, majd a végén a zsemlemorzsa helyett használj porrá zúzott corn flakest. Akit megkínálsz vele, meg fog döbbenni, mennyire ropogós, mégis omlós lett a rántott húsod; és szinte biztos, hogy mindenki el akarja kérni a receptet. Mutatjuk, hogyan csináld.

Fotó: Shutterstock

Ropogós rántott hús

Hozzávalók:

  • fél kg csont nélküli szeletelt karaj
  • 10 dkg kukoricakeményítő
  • 15 dkg kukoricapehely
  • 2 db tojás
  • ízlés szerint só, bors, paprika
  • Olaj a sütéshez

Elkészítés:

  • Klopfold ki a megtisztított karajszeleteket, majd sózd, fűszerezd ízlés szerint.
  • A kukoricapelyhet törd apróra; ezt a legegyszerűbben úgy teheted meg, ha zacskóba zárod, azon pedig átgörgeted a nyújtófát. Morzsalékos, jó apró legyen.
  • Panírozd úgy, ahogy a sima rántott húst, csak liszt helyett a kukoricakeményítőt, zsemlemorzsa helyett a kukoricapelybe forgad a husit.

  • Egy nagyobb serpenyőben hevíts olajat, és helyezd bele a panírozott húst. Fedő alatt 3 percig süsd nagy lángon, majd fordítsd meg a húsokat. A másik oldalt kis lángon, 2 perc alatt süsd készre.

 

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Tiszai vagy dunai? Melyik a legjobb halászlé?
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?