Létrehozva: 2021.05.06.

Így lesz szuper ropogós a rántott hús, ezt a trükköt ismerned kell

A rántott hús az ételek királya, nincs ember, aki ne szeretné! Ám ahhoz, hogy a panír igazán ropogós legyen, kell némi leleményesség. Mutatjuk a titok nyitját!

A ropogós rántott hús igazi vendégváró; ezzel a fogással nem lehet mellélőni, hiszen alig van ember, aki ne szeretné. Ám sokszor roppanós helyett szikkadt, szivacsos állaga lesz, és még a rutinos szakács sem érti, mit rontott el. Amilyen egyszerűnek tűnik ez az étel, olyan sokféleképpen lehet elrontani: például nem mindegy, milyen minőségű húst veszünk, vannak húsok, amiket nem árt pácolni sütés előtt, de még az se mindegy, hogy mikor kerül ki a hűtőből. De ha mindezekre odafigyelsz, még mindig nem biztos, hogy tökéletes lesz a végeredmény: a ropogós rántott hús titka ugyanis a jó panír. Ez pedig nem feltétlen a lisztet és a zsemlemorzsát jelenti, sőt!

Fotó: pixabay.com

Bizony, az igazán jó panírhoz a legegyenesebb út, ha elfelejted a lisztet és a zsemlemorzsát, és helyette mást használsz. Liszt helyett forgasd a húst kukoricakeményítőbe, majd a végén a zsemlemorzsa helyett használj porrá zúzott corn flakest. Akit megkínálsz vele, meg fog döbbenni, mennyire ropogós, mégis omlós lett a rántott húsod; és szinte biztos, hogy mindenki el akarja kérni a receptet. Mutatjuk, hogyan csináld.

Fotó: Shutterstock

Ropogós rántott hús

Hozzávalók:

  • fél kg csont nélküli szeletelt karaj
  • 10 dkg kukoricakeményítő
  • 15 dkg kukoricapehely
  • 2 db tojás
  • ízlés szerint só, bors, paprika
  • Olaj a sütéshez
  • Elkészítés:

  • Klopfold ki a megtisztított karajszeleteket, majd sózd, fűszerezd ízlés szerint.
  • A kukoricapelyhet törd apróra; ezt a legegyszerűbben úgy teheted meg, ha zacskóba zárod, azon pedig átgörgeted a nyújtófát. Morzsalékos, jó apró legyen.
  • Panírozd úgy, ahogy a sima rántott húst, csak liszt helyett a kukoricakeményítőt, zsemlemorzsa helyett a kukoricapelybe forgad a husit.

  • Egy nagyobb serpenyőben hevíts olajat, és helyezd bele a panírozott húst. Fedő alatt 3 percig süsd nagy lángon, majd fordítsd meg a húsokat. A másik oldalt kis lángon, 2 perc alatt süsd készre.
  •  

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Itt vannak a legújabb kormányzati bejelentések - ÉLŐ

    origo.hu

    Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

    metropol.hu

    Váratlan bejelentés érkezett: ez Azahriah mindhárom Puskás-koncertjét érinti

    mandiner.hu

    Baljós árnyak: Finnország kihúzta a gyufát az oroszoknál

    ripost.hu

    Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

    mandiner.hu

    Megint leköröztük Európát: újabb óriásberuházást jelentett be Szijjártó Péter

    origo.hu

    Elképesztő dolgot követelt a feleségétől a TV2 egyik sztárja

    mindmegette.hu

    5 egyszerű amerikai csokis keksz, aminek nem lehet ellenállni

    ripost.hu

    Sztárok bulizás közben - Galéria

    ripost.hu

    Mandula Ádám szabadulása után a magánéletéről vallott

    ripost.hu

    Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk