Létrehozva: 2021.03.25.

Őrület, mit tettek a ravasz franciák a rántottába, zseniális ez a reggeli

A francia konyha a legegyszerűbb ételből is képes rafináltan elegáns fogást alkotni. Ez a rántotta nagyon jó példa erre, pedig elkészíteni egy kicsivel sem bonyolultabb a hagyományosnál.

Szerző Horváth Gabi

A rántotta az egyik legjobb reggeli: a tojás tele van hasznos tápanyagokkal, vitaminokkal és nyomelemekkel, fehérje- és zsírtartalma pedig hosszú időre teltségérzettel ajándékoz meg. A kutatók folyamatosan vitáznak azon, hogy vajon a tojás rendszeres fogyasztása valóban képes-e emelni a koleszterinszintet – egyelőre az a nézőpont áll nyerésre, amely szerint a tojás értékes táplálék: az egészségre gyakorolt jó hatása ellensúlyozza rendszeres fogyasztásának esetleges veszélyeit.

Ráadásul a tojásreggelit elkészíteni sem bonyolult, akármelyik változatát is választod, pár perc alatt kész. A legtöbb ember kedvence reggelire a rántotta, ami még a tojásételek közül is kiemelkedik a könnyű elkészítésével. De a nem véletlenül világhírű francia szakácsok még ezen az egyszerű ételen is képesek csavarni egyet: az ő változatukban minden van, ami csak felturbózhatja a rántotta ízét. A mustár és a bacon utolérhetetlenné teszi a rántottádat, a spenót pedig a vitamin és ásványianyag-tartalmát növeli. Lássuk, hogy készül a villásreggeli, amelyik után az egész család megnyalja mind a tíz ujját!

Francia szalonnás-spenótos rántotta

A franciák még ezen az egyszerű ételen is tudtak egyet csavarni, hogy még finomabb legyen!
Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók (4 személyre):

  • 8 nagyobb tojás
  • 1 evőkanál dijoni mustár (ha nincs otthon, a sima mustár is jó)
  • 1 evőkanál olaj vagy vaj
  • 2 vastagabb szelet ropogósra sütött és darabokra tördelt bacon szalonna
  • 2 csésze spenótlevél, apróra tépkedve
  • 5 dkg reszelt sajt (Gruyére vagy bármilyen más fajta)
  • Só és bors ízlés szerint
  • Így készítsd el:

    A rántotta még mindig a legkedveltebb tojásreggeli
    Fotó: Pixabay.com

  • Egy nagyobb tálban verd fel a tojásokat, és közben adj hozzá egy evőkanál vizet és ízlés szerinti sót és borsot. A sajtból és a spenótból tegyél félre egy keveset a rántotta tálaláshoz.
  • Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat. Öntsd bele a tojást, és folyamatos keverés mellett készíts belőle rántottát. Sütés közben add hozzá a szalonnát, a spenótot és a sajtot. Ha szereted, kockákra vágott paradicsomot is keverhetsz hozzá.
  • Sajttal és apróra tépett spenótlevelekkel megszórva tedd a tányérra. A rántotta tetejére szórhatsz vegyes, friss vagy szárított zöldfűszereket is.
  •  

    Szerző Horváth Gabi

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Jelentős műsorváltozás lesz a TV2-n

    origo.hu

    Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

    metropol.hu

    „Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

    vg.hu

    Áll a bál a Telexnél: távozások jöhetnek

    mindmegette.hu

    Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

    mandiner.hu

    Váratlan helyről kapott támogató szavakat Varga Judit

    origo.hu

    Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

    travelo.hu

    Videó: Farkast bukkant fel egy hazai városi erdőben

    ripost.hu

    „7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

    vg.hu

    Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

    ripost.hu

    Sok probléma után váratlanul különválik a TV2 házaspárja

    ripost.hu

    Komoly döntést hozott Schumacher családja, itt vannak a részletek

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab

    FAZÉK

    Így készül a nagyi almás pitéje, ettől lesz igazán omlós a tészta

    FAZÉK

    Erre figyelj, ha sonkát veszel húsvétra

    FAZÉK

    Íme, a habkönnyű túrógombóc 3 titka, soha többé nem rontod el

    FAZÉK

    9 durva hiba, amit rizsfőzés közben a legtöbb ember elkövet

    FAZÉK

    Ne dobd ki a retek levelét, fantasztikus, mire jó