Létrehozva: 2021.05.09.

Sütőben sült palacsinták, ezt imádni fogod

Isteni finom palacsintát készíthetsz, de kivételesen még serpenyőt sem kell elővenned hozzá! Mutatjuk, hogy kerül a palacsinta a sütőbe.

Szerző Sors Edina

Palacsinta sütőben. Ki halott már ilyet? Mi igen, ezt próbáld ki!

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 1 csésze liszt
  • 1 csésze tej
  • 1 nagy csipet só
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • A tepsihez:

  • 5 dkg vaj
  • A tálaláshoz:

  • tejszínhab
  • vaníliaszósz
  • pár szem színes gyümölcs/ eper
  • Így készítsd el:

  • Keverd össze a palacsinta hozzávalóit.
  • Olvaszd meg a vajat és öntsd bele a tepsibe, forgasd körbe, hogy az oldalára is jusson.
  • Öntsd bele a palacsinta tésztáját.
  • 200 C fokon nagyjából 20 percen keresztül süsd meg!
  • Vaníliaszósszal leönve, tejszínhabbal, gyümölcsökkel megszórva tálald.
  • Jó tévágyat!

    Te tudtad?

    A palacsinta eredete a római korból származik, neve latinul placenta volt. A lepényszerű tésztát kerek kövön sütötték. Összetétele liszt, víz és kevéske só volt. Nagyon fontos szerepet játszott a római légiók ellátásában, mert hosszabb ideig eltartható volt. Ekkoriban nem édes tölteléket használtak, hanem húsfélékkel fogyasztották. A kutatások szerint a palacsinta a római légiók nyomán terjedhetett el a Duna medencéjében és tőle nyugatabbra is, német, francia, angol vidékekre. Az első feljegyzéseket – amelyekben egy recept is szerepelt – már 1439-ben lehetett olvasni. A palacsintakészítés első magyar nyelvű leírása az erdélyi fejedelmi udvar főszakácsának a 16. század végén írt szakácskönyvében olvasható. A néphagyomány szerint húshagyókeddig minden olyan elspájzolt élelmiszert el kellett fogyasztani, amit a másnapi hamvazószerdával kezdődő negyvennapos böjt alatt tilos volt enni. A palacsintatészta egyik alapanyaga a tojás, és a kisütéséhez akkoriban zsírt használtak, így ideálisnak bizonyult a feleslegessé vált tartalékok felhasználására. Az angolszász országokban palacsintát ünneplő nap is született, mely napon palacsintasütő, -evő, -feldobó, -tekerő stb. versenyeket rendeznek. Az ünnep alkalmából világrekordok megdöntésével kísérleteznek palacsintaevő, -eldobó, -elkapó kategóriákban. 1994-ben Rochdale-ben sütötték ki a világ legnagyobb palacsintáját, amely 15 méter átmérőjű, 3 tonna súlyú, és kb. 2 millió kalóriát tartalmazó édesség volt.

    Szerző Sors Edina

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Ezeket a furcsa vécészabályokat mindenképpen tartsuk be, ha Görögországba utazunk, különben sokat fizethetünk

    origo.hu

    Egyre többen halnak meg szex közben, és már kezdik sejteni, miért

    life.hu

    Katalin rákdiagnózisa megváltoztatta Vilmos herceggel való kapcsolatát

    vg.hu

    Karácsony Gergely váratlanul elismerte: hibát követtek el és nem marad így a nagykörúti kerékpársáv – változhat a Lánchíd forgalmi rendje is

    ripost.hu

    Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

    vg.hu

    Magyarországi bankot „zsákolt” a BYD

    origo.hu

    Fejjel lefelé mutogatja a hatalmas melleit Sydney Sweeney - fotók

    travelo.hu

    Különleges, ám rendkívül mérgező növény nyílik a Hortobágyon és erdeinkben

    origo.hu

    Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

    videa.hu

    Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

    jatek.hirfm.hu

    Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

    ripost.hu

    Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk