ÉLETMÓDI

Extra ropogós, pikáns rántott csirke: kevés olajjal, tepsiben készül!

Ez a recept lenyûgözi majd az egész családot. Ilyen finomat még nem ettél!
címkék:
  • Szerző: Ripost

A klasszikus rántott csirke az egyik legfinomabb fogás, mindenki kedvencei közé tartozik. De van még ennél is jobb: olyan panír, mely extrán ropogós, mégis olaj nélkül készül! Arról már nem is beszélve, milyen különleges, pikáns íze van ezeknek a falatoknak...

Hozzávalók:

  • 8 csirke felső combfilé, bőr nélkül
  • 2 1/2 csésze liszt
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1/2 tk. tengeri só
  • 1/2 tk. fekete bors
  • 1/2 tk. vöröshagyma por
  • 1/2 tk. fokhagyma por
  • 1/4 tk. pirospaprika
  • 1/4 tk. oregano
  • 1/4 tk. csilipor

Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. A húst mosd meg, töröld szárazra.

2. Keverd össze a fűszereket, majd a keveréket válaszd ketté. Az egyik részt keverd össze az olajjal, a másikat pedig a liszttel. 

3. A csirkecombokat forgasd meg először az olajos, majd a lisztes keverékben.

4. A bebundázott húsdarabokat sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire, majd mehetnek is a sütőbe!  Először 160 fokon 30 percig süsd őket, majd további 15 percig a legmagasabb fokozaton, míg gyönyörű aranybarnára sülnek.

 

címkék:
És ezeket olvastad már?