Az olasz tészta akkor is finom, ha nem a hagyományos módon csinálod. Ettől a paradicsomos tagliatelle-től minden olasz szakács megnyalná a tíz ujját! Pedig nem is úgy készül, ahogy elsőre elképzeled a tésztafőzést!
Szereted az olasz konyhát? Egy cseppet sem csodáljuk, hiszen az itáliai tésztaféléknek nincs párjuk. Mutatunk egy különleges receptet, amely nem úgy kezdődik, hogy tedd fel a tésztát főni. Garantáljuk, hogy nem lesz vele sok dolgod, viszont az egész család sokáig emlegeti majd, és ismétlést követelnek.
Paradicsomos tagliatelle
Hozzávalók:
600-700 g passzírozott paradicsom (üveges vagy konzerv)
1 csomag tagliatelle tészta (kis „fészkekké” feltekert olasz szélesmetélt)
A hagymát vágd apró kockákra. Az olajat forrósítsd fel egy lábasban, és dinszteld meg rajta a hagymakockákat.
Add hozzá a passzírozott paradicsomot, és a vizet.
A tésztaszószt ízesítsd sóval, frissen őrölt borssal, és néhány friss vagy egy csipetnyi szárított bazsalikomlevéllel ízlésed szerint, majd főzd kis lángon 10 percig. Ha úgy jobban szereted, egy kis fokhagymát is tehetsz bele.
Amíg elkészül a szósz, a vastag sajtszeletet vágd apró kockákra.
A kész szószból kanalazz bele néhány merőkanálnyit egy tepsibe. Helyezd rá a tagliatelle-fészkeket szépen sorban, egymás mellé.
Minden tésztafészekbe tegyél pár kocka sajtot, majd öntsd mellé a többi szószt úgy, hogy mindenhol elfedje a tésztát. Végül szórd meg az egészet pár kanál reszelt parmezánnal.
Fedd le a tepsit alufóliával, és tedd előmelegített sütőbe. 200 Celsius-fokon 45 percig süsd. Ha kivetted a sütőből, máris tálalhatod.
Lábasban is elkészítheted, így is ugyanolyan finom lesz az eredmény. Ilyenkor a kész szósz tetején helyezd el a tésztafészkeket egymás mellé, rakd bele a sajtot, szórd meg őket parmezánnal, majd adj hozzá annyi vizet a szószhoz, hogy elfedje a tésztát. Tegyél fedőt a lábasra, és 45 percig főzd.