FAZÉK

Imádod a hagymakarikát? Így lesz igazán ropogós

Ma már szinte minden boltban hozzájuthatsz a pirított hagymához, de fillérekből elkészítheted otthon is. Mutatjuk, mitől lesz igazán ropogós!

Nem kell gyorséttermekben keresned többé a hagymakarikát! Készítsd el otthon ízletesen, ropogósan, frissen! Mutatjuk a tuti receptet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hagymakarika

Fotó: youtube

Hozzávalók:

  • 1 csésze liszt
  • 1/2 csésze kukoricakeményítő
  • fokhagymapor vagy 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 g chillipor
  • oregano
  • 2 pirospaprika
  • 1 tojás
  • 180 ml tej
  • 1db nagy hagyma ( 0,5 cm vastag karikákra vágva )
  • 1 1/2 (135 g ) csésze zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Így készítsd el:

  1. A lisztet, a kukoricakeményítőt, a fokhagymát, a chillit, a fűszereket, és a tojást keverd össze, majd a tejet fokozatosan add hozzá, ameddig a massza sima nem lesz.

2. A hagymakarikákat szedd szét és egyenként „panírozd ” be, először a sima masszába, majd a zsemlemorzsába.

3. Forró olajban süsd ki a bepanírozott karikákat. Forgasd őket addig, amíg mindkét oldaluk szépen megsül és ropogós lesz.

Fotó: youtube

4. Szedd ki egy szalvétával leterített tányérra, majd sózd meg, ízlés szerint.

5. Salátával, pikáns paradicsomszósszal tálalhatod.

Jó étvágyat!

 

És ezeket olvastad már?